HTC og Valves VR-satsing starter i april

9. desember 2015 11:34

(PressFire.no): Som vi har skrevet mye om før – 2016 blir året hvor mange aktører lanserer virtuell virkelighet til folket.

Alle aktørene har imidlertid holdt kortene tett til brystet når det kommer til både pris og lanseringsdato, men nå avslører HTC at deres løsning kommer i april neste år.

I et blogginnlegg forteller HTC at de ønsker å avlive spekulasjoner rundt deres satsing innen virtuell virkelighet, og at det de derfor nå forteller litt om planene.

7000 enheter til innholdsprodusenter

De avslører også at de fra nyttår av skal produsere 7000 ekstra sett for utviklere som skal lage innhold til HTC Vive.

Videre heter det at de allerede har levert utviklerverktøy og VR-sett til en bred gruppe innholdsprodusenter, som omfavner spill, underholdning, medisin, utdannelse og butikksalg.

Den koreanske elektronikkprodusenten HTC har alliert seg med spillgiganten Valve for å lage VR-satsingen HTC Vive. Løsningen beskrives av mange som blant de mer avanserte løsningene, og har blant annet muligheten til å spore hele personen i et rom.

Oculus Rift.

Hva med de andre?

Oculus Rift fra Facebook har også planer om å være på markedet i starten av 2016 – en konkret dato og pris har ikke blitt kunngjort. De har imidlertid gitt noen indikasjoner om hvor kraftig pc du bør ha for å dra nytte av løsningen.

Sony sikter også på å lansere PlayStation VR neste år, men har heller ikke avslørt noen dato eller pris. Deres løsning er imidlertid skreddersydd for å brukes sammen med PlayStation 4-konsollen.

I tillegg kunngjorde det svenske spillstudioet Starbreeze sin løsning i sommer og sikter på å være et tilbud i øvre sjiktet. På papiret har StarVR sannsynligvis de mest imponerende spesifikasjonene på skjerm – de kan skilte med 2560 x 1440 piksler per øye. Starbreeze har verken avslørt pris eller slippdato.

Samsung har allerede tjuvstartet med GearVR, som er en VR-løsning skreddersydd Samsung-telefoner og er et samarbeid med Oculus Rift.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3