HTC avslørte nytt Vive-headsett

Og eye tracking for Vive Pro.

8. januar 2019 12:55

(PressFire.no): Årets CES-elektronikkmesse har gått av stabelen, og HTC har løftet på skjørtene for å vise noen nye VR-nyvinninger.

Først ute var et splitter nytt VR-headsett, kalt «VIVE Cosmos», som er et slags sidesprang fra HTC Vive – men ikke en oppfølger.

Headsettet kobles til en pc, men det virker også som det er planlagt mulighet til å koble den til en mobiltelefon dersom du vil ha den med deg på tur.

HTC sier de har brukt mye tid på å designe et headset som er enkelt å bruke. For å få det lettest mulig å bruke, er det denne gangen ikke ekstern tracking via basestasjoner slik de gamle Vive-settene har, og det er i tillegg mulig å flippe opp hele «huset» hvor skjermen sitter i.

Dette for å kunne interagere med omgivelsene uten å måtte ta av hele greia.

HTC sier videre at det skal være full tracking av kontrollere (som er nye for denne) og mulighet til å vandre rundt i romskala-omgivelser i VR. Mer info har vi ikke, og specs er heller ikke avslørt.

Ingen pris eller lanseringstid er sagt enda heller, men HTC sier de skal sende ut utviklingsverktøyer først nå i starten av 2019, så det er nok en stund til.

Vive Pro Eye

Også det eksisterende headsettet VIVE Pro har blitt oppgradert, og en nyversjon kalt VIVE Pro Eye vil ha inkludert eye tracking-teknologi.

I første omgang er det forbeholdt forretninger og bransjer der info om hvor folk kikker er viktig, så ikke forvent spill eller andre forbrukerprogrammer som støtter det enda.

Dette er nok også en måte å skulle teste ut eye tracking på før det blir implementert i kommende headsett. Slik teknologi vil gjøre det mulig for VR-brukere å kunne fokusere naturlig på ting i distansen, eller optimalisere spillmotorer til å bare rendre ting brukeren faktisk fokuserer på.

Dermed kan maskinkraften brukes mer effektivt, og alt som er i sidesynet rendres i en lavere oppløsning.

Samtidig lanserer også selskapet en abonnementsløsning for sin Viveport-programvare, altså nettbutikken deres hvor du kjøper VR-spill og -programmer. Greia her er at du nå skal kunne betale en fast månedlig sum og dermed ha tilgang til rubbel og ræv.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3