Høyesterett: Folk fra Nord-Norge har lov til å kalle deg «hæstkuk» i onlinespill

Mens resten av landet bør passe seg for æreskrenkelser.

1. april 2022 03:29

(PressFire.no): Det er i Høyesterett at det nå er avklart en gang for alle hvor grensene for netthets går.

I saken mellom fornærmede Hans Mogens-Börthnes og Jonas Sivertsen var det æreskrenkelse og skade som skapte en bitter strid.

Sivertsen ble anmeldt etter å ha kalt fornærmede for «hæstkuk», «slogfetta» og «isterball» under en kamp i «CS:GO», noe som førte til alvorlig sinnslidelse hos Mogens-Börthnes og flere innleggelser på Frogner Psykiatriske.

Æreskrenkelsen ble anket helt til topps, der dommer Roar Klang-Olsen satte ned foten.

Sivertsen ble frifunnet fordi han kommer fra Prestbakklia, like utenfor Sjøvegan i Troms og Finnmark fylke.

Det setter presedens for språkbruk på internett, og Høyesterett setter en grense i Nordland – der alle som bor nord for denne grensa vil kunne smøre tjukkere på enn andre. Grensa ble satt nord for Trøndelag i det håp om at rappkjefta trøndere skjerper seg.

Grensa går ved den tredje eller fjerde rundkjøringa i Mo i Rana når du kommer sørfra. Høyesterett anså det som «urealistisk å vite akkurat hvor mange rundkjøringer det er der oppe, så langt unna Oslo».

– Dette er typisk sjargong der oppe, og det må vi andre leve med, heter det i sakspapirene.

– Det finnes som kjent ingen grenser under vann, og slik er det også med internett. Derfor må vi se på tilhørighet, nasjonalitet, lokalitet, fylkisitet og samvittighet når vi bestemmer hvor grensene går.

Sivertsen var ikke tilgjengelig for kommentar, kunne hans mor fortelle over telefon, men PressFires journalist kunne høre «kommelpong» i bakgrunnen.

(Dette var en aprilspøk, folkz)


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3