- Hollywood lager de dårligste filmene noensinne

Billy Bob Thornton skylder på dataspillene.

25. november 2010 10:42

Den svært frittalende og respekterte skuespilleren, manusforfatteren og regissøren, Billy Bob Thornton, forteller nå at han mener filmbransjen i USA lager tidenes dårligste filmer.

I et intervju med The Telegraph gir han videospillgenerasjonen skylda.

- De fokuserer på videospillgenerasjonen. Og disse videospillene, som jeg konstant påpeker til min sønn, dreper folk for moro skyld. Jeg mener at det tradisjonelt sett har vært en slags moralsk leksjon i voldelige filmer, sier han.

Det er i forbindelse med den nye actionfilmen «Faster» med Dwayne Johnson (The Rock), hvor Thornton har en rolle, at han forteller at de dårlige voldsfilmene skyldes underutviklede roller.

- Mange ganger har du en filmhelt og noen skurker som bare er der for å bli drept av helten, og de er anonyme og ansiktsløse. Resultatet er at du vanligvis ikke er redd for dem fordi du aldri ser dem «spørre om noen kan sende over saltet», du ser dem aldri med barna sine, sier han og fortsetter.

- De fleste filmene er om vampyrer, er 3D- eller fantasy-filmer og krigsørner og alle sånne ting, hva enn de er.

- I denne filmen baserte vi oss ikke på datamaskiner og den slags. Folk sier den føles som en syttitallsfilm. På én måte er den det. Den har en samtidsfølelse på grunn av redigeringen og den slags ting, lydbildet blant annet. Men på samme måte er det en ekte film. Hvis vi jakter ned hverandre ned en korridor, så er det en ekte korridor.

I «Faster» spiller Dwayne Johnson (The Rock) en tidligere straffedømt som skal hevne drapet på sin bror. Thornton spiller en politiveteran som jakter på Dwayne Johnsons rollefigur i filmen.

«Faster» har norsk premiere 2. februar 2011.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3