Holder PS4 «Destiny 2» tilbake?

Xbox-sjefen: - Kjenner ikke til noen avtale, men trist for bransjen om det er tilfelle.

15. juni 2017 15:56

(PressFire.no): På søndag kunngjorde Microsoft dato og pris for sin nye og mye kraftigere spillkonsoll Xbox One X, hvor de også kunne avsløre en rekke titler som ville dra nytte av konsollen.

Xbox One X.

Lik på PS4 Pro og Xbox One X

Bungie har nå uttalt at «Destiny 2» til Xbox One X kommer til å være på nivå med PS4 Pro-versjonen, som har blitt låst til 30 bilder i sekundet og 4K-oppløsning (dynamisk). Det selv om XBox One X er vesentlig kraftigere enn konkurrenten.

Det hører med til historien at pc-versjonen vil ha muligheter for bedre bildeoppdatering og grafikk.

PlayStation-sjefen i Europa, Jim Ryan, uttalte denne uka med at det er naturlig for utviklere å sikre spillet etter minste felles multiplum.

- Ikke bra for bransjen, om det foreligger avtale

Men enkelte har også spekulert i om Sony, som har en avtale med Activision om «Destiny», har kontrakter som sikrer at opplevelsen ikke skal være vesentlig bedre på andre konsoller enn PlayStation 4.

Xbox-sjefen Phil Spencer sier han ikke kjenner til noen slik avtale, men uttaler til Gamespot at om slike avtaler holder tilbake teknisk innovasjon et annet sted, så «føles det ikke bra ut for bransjen».

Spencer forteller også om hvordan han ikke liker avtaler som sikrer eksklusivt innhold til spesifikke plattformer, og påpeker at den tidligere avtalen de hadde med for eksempel «Call of Duty» ble gjort før han ble sjef.

Xbox har inntil nylig også hatt eksklusivt innhold fra Electronic Arts og for eksempel deres «Fifa»-serie, mens «Star Wars: Battlefront»-serien har en avtale med Sony.

Han mener at de nå har sluttet å inngå avtaler om eksklusivt innhold i spill og at deres avtaler om «Middle-Earth: Shadow of War» og «Assassin’s Creeed Origins ikke sikrer dem noe eksklusivt innhold.

Spencer sier han aldri har sett en avtale som holder tilbake utvikling på en annen plattform.

- Hvis det skjer i bransjen synes jeg ikke det er en bra ting. Jeg kjenner ikke til at det har skjedd.

«Destiny 2» slippes til Xbox One, PS4 og pc 6. september, mens Xbox One X slippes 7. november.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3