«Hogwarts Legacy»-produsent sier opp etter reaksjoner

Drev YouTube-kanal som kritiserte feminister og MeToo-bevegelsen.

5. mars 2021 13:45

(PressFire.no): Det har blitt stilt spørsmål rundt det nye rollespillet i «Harry Potter»-universet, «Hogwarts Legacy», etter at det ble kjent at Troy Leavitt jobbet som produsent på spillet.

Leavitt drev en YouTube-kanal der han støttet Gamergate, kritiserte feminister og la ut forsvar av blant annet John Lasseter og Nolan Bushnell.

Det har skapt reaksjoner – spesielt i kjølvannet av at «Harry Potter»-forfatter J.K. Rowling også havnet i voldsomt vært etter å ha uttrykt sine meninger om transpersoner.

Nå kommer beskjeden om at Leavitt har sagt opp stillingen sin i studioet bak spillet – Avalanche Studios og Warner Bros.

- Jeg har tatt valget om forlate Avalanche Softrware. Jeg bare gode ting å si om spillet, utviklerne og WB Games, skriver han på Twitter og lover en dypere forklaring i en kommende YouTube-video.

I et oppfølgingsinnlegg oppklarer han at han ikke skal ha blitt presset til å si opp, men at han ville si opp av andre grunner.

Det hører også med til historien at det internt skal ha pågått en kampanje for å åpne for at man kan spille transperson, hvis man vil.


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3