Hinter om neste PSVR

Dobbel oppløsning, HDR og mulighet for trådløst.

24. mai 2019 14:47

(PressFire.no): Det er i anledning teknologikonferansen Collision i Toronto at sjefen for teknologi og videreutvikling i PlayStation, Dominic Mallinson, belyser sine tanker om framtiden for VR og dermed også litt tanker om det neste PSVR-settet.

Der er han overraskende tydelig på enkelte ting vi kan forvente av de neste brillene fra Sony, rapporterer Venturebeat.com.

Feitere skjerm

Han forventer blant annet å se en dobling i oppløsningen på skjermen eller skjermene – dagens modell har én skjerm med 1920 x 1080 som deles mellom begge øynene.

Mallinson forventer også at den neste skjermen i brillene vil støtte utvidet fargerom – såkalt HDR. Og i så fall kan det blir det første VR-settet som gjør det.

Et annet område han forventer forbedring innen er synsfelt. Dagens modeller ligger rundt 100 grader, mens han forventer at neste generasjons modeller vil ligge rundt 120 grader.

Sporing av øyet en hjertesak

Det er imidlertid spesielt ett område han trykker tett til hjertet – sporing av øyet.

Ikke bare kan det brukes som et slags kontrollsystem, men han ser også for seg å bruke det for å lese reaksjoner via pupillstørrelse og optimalisere linsene for brukeren.

Viktigst er imidlertid at det åpner for å spare ressurser ved å tegne mer detaljer der du fokuserer, i stedet for å sløse maskinkraft i periferien.

En oppfølger eller stor oppdatering av PSVR er foreløpig ikke annonsert, men Sony er med 4,2 millioner solgte PSVR-sett markedsleder og det er forventet at de kommer med et nytt og oppgradert system til kommende PlayStation 5.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3