Annonse
Annonse
Hinter om neste PSVR
Dobbel oppløsning, HDR og mulighet for trådløst.

Hinter om neste PSVR

Dobbel oppløsning, HDR og mulighet for trådløst.
3:57
14:47
Utvikler
Utgiver
Slippdato
Plattformer
14:47
3:57

(PressFire.no): Det er i anledning teknologikonferansen Collision i Toronto at sjefen for teknologi og videreutvikling i PlayStation, Dominic Mallinson, belyser sine tanker om framtiden for VR og dermed også litt tanker om det neste PSVR-settet.

Der er han overraskende tydelig på enkelte ting vi kan forvente av de neste brillene fra Sony, rapporterer Venturebeat.com.

Feitere skjerm

Han forventer blant annet å se en dobling i oppløsningen på skjermen eller skjermene – dagens modell har én skjerm med 1920 x 1080 som deles mellom begge øynene.

Mallinson forventer også at den neste skjermen i brillene vil støtte utvidet fargerom – såkalt HDR. Og i så fall kan det blir det første VR-settet som gjør det.

Et annet område han forventer forbedring innen er synsfelt. Dagens modeller ligger rundt 100 grader, mens han forventer at neste generasjons modeller vil ligge rundt 120 grader.

Han anser også mengden kabler som et område de må gjøre noe med og ser for seg færre kabler i tillegg til en mulighet for å kanskje kjøpe utstyr for trådløs overføring – ikke helt ulikt systemet til det kostbare systemet til Vive.

Sporing av øyet en hjertesak

Det er imidlertid spesielt ett område han trykker tett til hjertet – sporing av øyet.

Ikke bare kan det brukes som et slags kontrollsystem, men han ser også for seg å bruke det for å lese reaksjoner via pupillstørrelse og optimalisere linsene for brukeren.

Viktigst er imidlertid at det åpner for å spare ressurser ved å tegne mer detaljer der du fokuserer, i stedet for å sløse maskinkraft i periferien.

En oppfølger eller stor oppdatering av PSVR er foreløpig ikke annonsert, men Sony er med 4,2 millioner solgte PSVR-sett markedsleder og det er forventet at de kommer med et nytt og oppgradert system til kommende PlayStation 5.

Se alle Rad Crew-artikler (og podcaster) på Podcast-sidene.
Les alle våre «Den gangen da...»-tekster på undersiden her, eller se andre retrosaker her.
Les mer om spillrelaterte ting som skjer i Norge på vår underside her.
Les mer om e-sport og konkurransespilling på vår underside her.
Les flere meninger på vår samleside her.
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3
Mer om:
Oppsummering
Positivt
Negativt
Skjermbilder (klikk for større)
No items found.
Andre artikler om emnet
No items found.
Andre artikler

Hinter om neste PSVR

Positivt
Negativt
Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum