Hever 20 år gammelt «Pokémon»-forbud

Uri Geller sier Nintendo får bruke Kadabra igjen.

30. november 2020 11:21

(PressFire.no): Profesjonell skje-bøyer Uri Geller har krøpet inn i rampelyset igjen, denne gangen for å heve et merkelig pokémon-forbud.

Geller ble kjent for en rekke tv-opptredener på åtti- og nittitallet der han visstnok greide å bøye diverse bestikk med tankene – bortsett fra de gangene han ikke greide det, da.

De fleste skjønte nok at det hele var tøyseri, men hele greia med å bøye skjeer ble et slags bilde på overnaturlige psykiske evner. I «Pokémon»-spillene (og tv-serien) hadde pokémonen Kadabra, som kunne bevege ting med sinnet, alltid en skje i hånda.

På Japansk skrives navnet hans «Yungeller», eller «Yun Geller», noe som gjorde at Uri Geller gikk til søksmål. Figuren har riktignok vært med i en rekke spill, men det fysiske pokémon-kortet har ikke blitt trykket siden 2003.

- Nintendo har gjort meg til en ond og okkult pokémon. De har stjålet min identitet ved å bruke navnet mitt og mitt bilde, sa Geller den gangen.

Nå har han snudd, og angrer på at han var så krass.

- Jeg er oppriktig lei meg for det jeg gjorde for 20 år siden, skriver Geller på Twitter.

- På grunn av de enorme mengdene med eposter jeg fortsatt får av personer som trygler om å la Nintendo få gi ut Kadabra/Yungeller, har jeg sendt et brev til Nintendo-sjefen med lov til å relansere kortet, utdyper han til nettsiden The Gamer.

- Det blir sikkert et av de mest sjeldne kortene nå.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3