Hevder Sony vil produsere færre PS5-konsoller på grunn av pris

Forventer angivelig lavere etterspørsel enn på PS4-lanseringen.

18. april 2020 16:56

(PressFire.no): Det er finansavisen Bloomberg som skal ha kilder tett på produksjonen av Sonys nye PlayStation-konsoll og som hevder at teknologigiganten forventer «begrenset salg» i lanseringsperioden.

Ifølge kildene sliter Sony med å holde prisen på komponentene i den nye konsollen nede og planlegger angivelig derfor for mindre salg som følge.

Det er spesielt den nye lynraske lagringsplassen som skal utgjøre en betydelig del av kostnaden.

For dyr?

Ifølge kildene skal Sony ha forberedt fabrikkene på å produsere mellom fem og seks millioner konsoller for lansering og frem til slutten av kvartalåret, som avrundet i slutten av mars 2021.

Til sammenligning solgte PlayStation 4 7,5 millioner konsoller mellom lanseringen i november 2013 og fram til kvartalslutt mars 2014.

Kildene til Bloomberg mener også at produksjonsplanene foreløpig skal være upåvirket av den pågående pandemien, i motsetning til planene for avsløring og promotering.

Videre skal planen til Sony være å bruke tilgangen på PS4 og bruke den som en bro i overgangen og få brukerne inn i PlayStation Plus-abonnementet.

Det har lenge gått rykter om at Sony er svært usikre på prisen og at de venter på at Microsoft skal avsløre prisen på sin Xbox-konsoll først.

Enkelte utviklere skal ifølge Bloomberg har spekulert i pris mellom 499 og 549 dollar, mens en analytiker fra Macquire Capital ikke er fremmed for at både Sony og Microsoft vil selge med tap for 450 dollar.

Produksjon fra juni

Ifølge kildene skal komponentprodusentene ha begynt å levere til fabrikkene, men planlagt produksjon skal begynne i juni. Reiserestriksjonene skal ha skapt utfordringer for den kinesiske produsenten, som skal ha ytret bekymring for leveringsdatoer. Dette skal imidlertid ha blitt løst.

Foreløpig har Sony kun avslørt den tekniske oppbygningen av konsollen og den nye håndkontrolleren, som har fått navnet DualSense.

Sony skal ikke ha svart på henvendelsene til Bloomberg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3