Hevder de har løst batteri-«problemet»

Ny teknologi skal kunne lade kontrolleren din på bare ett minutt.

8. januar 2016 15:25

(PressFire.no): Selskapet PDP påstår at de har gjort et stort gjennombrudd når det kommer til batterilading.

Under teknologimessen CES fikk nettsiden Polygon lovnader om en batteriteknologi som visstnok skal gjøre lading til (nesten) en saga blott.

Fysisk reaksjon

- Vi har utviklet en teknologi som lader kontrolleren din på en ny måte, sier PDPs Christopher Dingle til Polygon.

- Tidligere har alt handlet om tørrcelle-batterier eller lithium-ion/lithium-polymer-batterier, men vi har utviklet en ny type energipakke.

De kaller denne nye «batteri»-pakken for Super Charger, og skal visstnok bruke en fysisk reaksjon som strømkilde, ikke den vanlige kjemiske reaksjonen som foregår i batterier til vanlig. Dermed kan også hele greia «lades» på bare seksti sekunder.

Prisen skal være på rundt hundre dollar, og én lading skal kunne vri ut åtte timer med spilling fra kontrolleren. Vi vet derimot ikke hvor mange ladinger et slikt batteri skal kunne tåle.

Kommer også til andre dingser

Dingle sier til Polygon at neste steg er å lage tilsvarende enheter til mobiler og laptoper.

PDP har tidligere lagd tastatur og mus til PC, kontrollere til konsoller og stæsj som ladere og beskyttelsescover til mobiler.

Polygon varsler at selv om teknologien høres fantastisk ut på papiret, så fikk de ikke se en fungerende prototype, selv om PDP sa de hadde en.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3