Hevder at «Drep homsene»-spill var et eksperiment

– Beviste poenget mitt.

6. mai 2015 12:29

(PressFire.no): Spillet «Kill the Faggots», eller «Drep homsene» på norsk, ble lagt ut for å få grønt lys fra verdens største digitale spillbutikk, Steam.

I spillet får du poeng for å skyte homofile og transpersoner, men blir straffet om du skyter en heterofil.

Anmelderen Jim Sterling testet spillet, og uttrykker sine meninger i denne videoen. 

Sterke reaksjoner

Det har naturligvis skapt sterke reaksjoner og ble til slutt fjernet.

Mange spør seg nå hvordan et slikt spill, som også bryter med brukervilkårene til Greenlight på Steam, i det hele tatt havnet på siden.

«Kill the Faggots» fikk bare to timers levetid på den såkalte Greenlight-tjenesten, hvor spillere kan stemme fram nye titler de vil ha lagt ut for salg via Steam.

Slik kan det se ut
når du er ferdig.

Provoserer som vilje

Mannen bak, Randall Herman, forteller på nettsiden sin at han lagde det mest provoserende spillet han klarte - som et slags sosiologisk eksperiment.

– De folka som tenker at du bare er litt homofobisk mener du er «full av hat» og en «fanatiker», og de kan ødelegge deg på alle onde måter som finnes, skriver han.

Herman mener også at mange har blitt for sensitive og tydeligvis må få litt tykkere hud.

– Derfor bestemte jeg meg for å gå ned en vei de fleste utviklere er redd for å gå ned: å gjøre disse folka forbanna ved å gjøre et poeng av å lage det mest kontroversielle spillet for disse idiotene.

Målet skal ha vært å vise hvor ondskapsfulle reaksjonene kan bli når personer fra homofile miljøer blir provosert, påstår han selv.

– Dette viser bare poenget mitt om at mesteparten av LGBT-samfunnet er de som virkelig er fulle av hat, og sender trusler og forferdelige beskjeder til alle de tror er involvert i dette prosjektet, skriver han avslutningsvis.

Del av noe større

«Kill the Faggots» skal ifølge utvikleren også være lagd for å være et lite spill i et større og åpent spill. Han uttrykker videre å være overrasket over at folk klarer å bli så provosert over noe som er dårlig laget.

Herman står bak flere spill, i tillegg til å også være en nøkkelperson bak et kristent skomerke med målet «å promotere ordene og lærdommen til Jesus Kristus gjennom kvalitetssko».

Nettsiden til skoa er i skrivende stund ikke operativ på Internett.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3