Å herregud, nå er oppfølgeren her!

«Candy Box» holdt på å knekke PressFire.

24. oktober 2013 16:04

(PressFire.no): Tidligere i år ble PressFire-redaksjonen introdusert for et noe utradisjonelt eventyrspill kalt «Candy Box».

Utradisjonelt i den forstand at det grafiske grensesnittet kun var basert på tekst – og da mener vi ikke som i teksteventyrene à la «Zork», men en blanding av Ascii-figurer og tekst rett i nettleseren.

Fetere enn sukker

Det hele begynte ekstremt enkelt, en teller som gir deg mer godteri per sekund og ett valg: å spise godteri. Men det tar ikke lang tid før den ene muligheten etter den andre åpner seg.

Plutselig har du en egen åker med slikkepinner, er utstyrt med flammesverd og klar for å bekjempe drager.

Jungeltelegrafen i redaksjonen gikk konstant: «Har du løst gåtene fra frosken? Har du fått nytt kart?»

Med ganske enkle midler klarte den 19 år gamle franske studenten som står bak spillet å skape en overraskende engasjerende opplevelse, smekkfull av små hemmeligheter.

Spillet ble lansert i april tidligere i år, og ble langt mer populært enn franske aniwey (han insisterer på at man skriver kallenavnet med små bokstaver) hadde forutsett. Derfor lovet han at det ville komme en oppfølger.

Nå er oppfølgeren lansert som «Candy Box 2».

Ikke skyld på oss

Han velger å holde seg tro mot originalen, men ser ut til å ha bygget ut ambisjonene noe.

Uten å ha støvsugd alle hjørner, virker det som spillet skjuler flere muligheter og ytterligere hemmeligheter enn forgjengeren.

Tidlig i spillet får du tilgang til en liten landsby, som virker å være en del av en større verden.

Det er mulig å besøke flere hus i landsbyen, hvor du også kan dra for å hilse på smeden og slik sikre ditt første sverd (i tre).

Lykke til på ferden, men ikke skyld på oss om du ikke klarte å levere eksamensoppgaven eller kom for seint på jobb. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3