Her vinner de nesten 55 millioner kroner

USA møtte Kina i finalen.

9. august 2015 15:12

(PressFire.no): «Dota 2»-fans over hele verden hadde ringet ut 8. august som datoen for finalen i verdens største e-sport-turnering – The International 2015.

Kina mot USA

Etter en seks dager med sluttspill ble det til slutt kinesiske CDEC so møtte amerikanske Evil Geniuses i finalen, hvor det ble spilt best av fem.

Den første seieren gikk til amerikanerne etter at de sikret seg et solid forsprang på inntektene av gull.

I kamp nummer to var CDEC i kontroll fra starten av, men Evil Geniuses var nær å få slått tilbake. Men etter en stor kamp rundt Roshan snudde det i favør av CDEC etter at de klarte å ta livet av alle heltene til Evil Geniuses.

Tok ledelsen fra starten av

I den fjerde kampen tok Evil Geniuses ledelsen fra starten av og var nådeløse i resten av kampen, som til slutt endte i seier.

Amerikanerne kan dermed notere seg 6,2 millioner dollar, eller rundt 55 millioner kroner, på kontoen og skrive seg som vinnerne av The International 2015.

Ny rekord

Med  rundt 150 millioner kroner i premiepotten setter The International 2015 ny rekord i premier for en e-sport-turnering. 

Selskapet bak spillet, Valve, la selv to millioner dollar i potten, men resten har kommet inn via en slags kronerullling hvor spillerne kjøper innhold til spillet og pengene går inn i potten.

4,6 millioner fulgte finalen via strømmetjenester.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3