Her er Valve sitt svar på Nintendo Switch

Koster rundt 4000 kroner og lanseres i desember.

15. juli 2021 19:29

​(PressFire.no): Det er ikke lenge siden vi skreiv om den lekkede informasjonen om en håndholdt konsoll fra Valve.

Nå avsløres konsollen offisielt som Steam Deck– en håndholdtkonsoll som kjører pc-spill.

Med konsollen kan du bare logge på Steam-kontoen din og få tilgang til alle spillene du allerede eier.

Selve konsollen kommer i tre versjoner, hvor hovedforskjellen er lagringsplass og hastigheten. Den billigste koster 399 dollar og har 64 gigabytes med såkalt eMMC-minne internt.

​Mellommaskinen har 256 gigabytes med NVme-basert SSD-lagring og er dermed også kjappere. Den er prissatt til 529 dollar. Den hvasseste modellen har 512 gigabytes med NVMe-lagring og har i tillegg en mer kostbar overflate på skjermoverflaten for å motvirke gjenskinn, og vil koste deg 640 dollar.

Alle versjonene støtter også microSD-kort for utvidet lagrekapasitet.

Videre blir den utstyrt med en egen APU-chip fra AMD som er basert på Zen 2 og RDNA 2, noe Valve selve mener holder mer enn nok til å kjøre de de mest krevende toppspillene.

Den vil videre ha både to trykkfølsomme plater i tillegg til anaolge stikker – i tillegg til skulderknapper og pedaler under. Den har også en innebyggget gyro som kan spore bevegelse av konsollen.

Skjermen teller syv tommer.

Konsollen kommer med én USB-C-inngang, som kan kobles i en dockingstasjon – som Nintendo Switch. Denne har igjen displayport HDMI-port som kan kobles til tv eller pc-skjerm, i tillegg til at den vil ha flere USB-porter og nettverkskobling.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3