Her åpner han opp den hellige gralen i spillindustrien

Nintendo Play Station.

25. juli 2016 11:06
Ben Heck (høyre) med eier Dan Diebold.

(PressFire.no): For et års tid siden kom det for en dag at en tilfeldig person på Reddit var i besittelse av det som sannsynligvis er helt på toppen av hellige graler innenfor sjeldent spillstuff: En Nintendo Play Station.

Dette er fra da Sony skulle lage en tilleggsbit til Super Nintendoen som skulle spille av CDer, i tillegg til en egen boks som hadde både en SNES og CD-ROM sammen.

Historien kjenner de fleste: Nintendo backet ut av samarbeidet, mens Sonys Ken Kutaragi fortsatte utviklingen (bak sjefenes rygg) av PlayStation.

Nå har YouTuber og elektronikk-guru Ben Heck fått låne herligheten, og gjort det han kan best – røsket den fra hverandre(!), for å lære og belære om innmaten.

En svekling?

Etter å ha analysert hovedkortet kommer Heck fram til en overraskende konklusjon: Maskinen er ganske svak, og ville ikke kommet godt ut i sammenligninger med konkurrenten Sega CD.

Joda, drevet er av dobbel hastighet kontra Segas maskin, men har bare halvparten av tilgjengelig ram, og CPUen er som kjent kjappere på en Mega Drive.

Det er lenge blitt spekulert i at Nintendo droppet Sony-kontrakten til fordel for Philips på grunn av at Sony ville ha for stor andel av omsetningen av CD-spill, men kan det hende at det heller var fordi maskinen ikke holdt mål?

Funker fint

Heck greier også, i video 2, å fikse prototypen så mye som mulig. Noen kondensatorer hadde tatt kvelden, mens skitt og dårlige loddepunkter hindret koblinger.

Video- og lydsignal ble dermed satt tilbake i god stand.

I tillegg hadde noen ganske enkelt hindret koblingen mellom Super Nintendoen og CD-ROMen ved å trekke en kabel mellom et par punkter på hovedkortet.

Så nå funker Play Stationen, dog er det fortsatt én hindring som gjenstår: Eierne har ikke en spilldisk, og det er ikke sikkert det finnes heller. Det kan fortsatt hende de har en i de utallige boksene på loftet, sier de, men de har så langt ikke funnet noe.

Del 1 ser du under her, mens du finner del 2 her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3