Her møtes spillteknologi og stor kunst

Louvre viser frem hva de skal bruke sine 5000 3DS-maskiner til.

15. april 2012 13:17

(PressFire.no): Før jul skrev vi at 5000 3DS-maskiner fra Nintendo skal lede vei til Mona Lisa og resten av kunstskattene i den drøyt 60 000 kvadratmeter store labyrinten som er Musée du Louvre.

I et spenstig steg vekk fra alderen med pamfletter og lydomvisninger, har museet nemlig kjøpt inn disse enhetene, med for anledningen utviklet programvare fra Nintendo selv, og fylt dem med en virtuell kompanjong som kan berike og geleide reisen gjennom samlingene.

Nå viser de frem hva de har gjort med maskinene. Museet har nemlig sluppet en video, som du kan se nederst i artikkelen, som viser hva vi kan vente oss når spillteknologi og stor kunst møtes i museumsgangene i Paris, hvor mange millioner av besøkende trasker hvert år.

Her kan du gå i dybden og utforske verkene, skulle det være deres plassering eller historie. Skulle det være trangt om plassen rundt Venus fra Milo kan du komme nært på og se henne i tre dimensjoner på spillmaskinen, og skulle Géricaults gedigene Medusas flåte ikke være stor nok, kan du zoome inn på detaljene.

Maskinen, som er en modifisert 3DS, skal inneholde blant annet 35 timer lydinnhold og 3D-visninger av over 700 mesterverker.

Museet skal også gjøre tilgjengelig lignende innhold i applikasjoner for iOS og Android, så en kan ta smarttelefonen til hjelp for å finne frem og gå i dybden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3