Her koster en PlayStation 4 hele 11 000 kroner

Billigere å fly til Miami for å kjøpe den.

18. oktober 2013 16:15

(PressFire.no): Det var mange som ble positivt overrasket da Sony kunngjorde prisen for sin nye konsollsatsing, PlayStation 4.

I USA vil den koste 399 amerikanske dollar. I Norge er det forhandlerne som bestemmer prisen, her i landet ligger prisnivået på rundt 3500 kroner for en konsoll.

Det er vesentlig lavere enn da Sony lanserte PlayStation 3. Den kostet helt opp mot 6000 kroner.

Billigere med shoppingtur til Miami

Men ikke alle kan slå seg til ro med en billig inngang til neste generasjons spillopplevelse. Nå er nemlig prisen på PlayStation 4 kunngjort for Brasil.

Brasilianere må ut med svimlende 11 000 kroner for en ny PlayStation 4-konsoll.

Vi gjorde en rask sjekk for å finne ut hva det vil koste å fly fra Rio de Janeiro til Miami for å kjøpe en amerikansk konsoll på en vilkårlig dato etter lanseringen i USA. Den totale kostnaden kom da på 9420 kroner, altså 1600 kroner billigere enn å kjøpe konsollen i hjemlandet om du bor i Brasil.

Dyrt i Brasil

Dette er imidlertid ikke første gang elektroniske produkter blir svært dyre i dette landet. Det skal være skattesystemet i Brasil som ofte dytter prisnivået så høyt.

For eksempel kostet en ny PlayStation 3 over 7000 kroner da den endelig ble lansert i Brasil i 2010, mens det også åpnet for et såkalt grått marked hvor importerte maskiner gikk for 4400 kroner. Men da må man også si fra seg enkelte forbrukerrettigheter, som for eksempel garanti fra Sony.

Landet er ikke kjent for å få det siste nye heller. Sony lanserte ikke PlayStation 2 i Brasil før i 2009. Da kostet den over 2700 kroner.

Xbox One har ikke fått noen offisiell pris, men ifølge ryktene blir den billigere enn PlayStation 4 i Brasil. I de fleste andre land vil Xbox One være dyrere enn PlayStation 4.

Vi er usikker på hvordan konsollen måler seg på Dagbladets fine «hvor-mange-halvlitere-koster-konsollen»-meteret, men vi tipper rundt 50 halvlitere.

I Norge slippes PlayStation 4 den 29. november.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3