Her kjører de Steam på PlayStation 4

23. mai 2016 12:36

(PressFire.no): I desember kom meldingen om at noen hadde klart å knekke åpen PlayStation 4 for å kjøre såkalt usignert kode – dette er typisk forbundet med piratkopiering, men dette var ikke motivasjonen denne gangen.

Og nå viser det seg at noen har klart å få operativsystemet Linux til å kjøre på spillkonsollen, i tillegg til å kjøre spill på den digitale spillplattformen Steam.

Kjører «Bastion»

I videoen på YouTube, som er lagt ut av brukeren OsirisX, så kan du se hvordan personen får startet operativsystemet og Steam på Linux.

Videre får du se at det er mulig å kjøre klassikeren «Bastion» via Steam på Linux – riktignok går det ikke silkemykt, men dette er også bare starten.

AMD-drivere er nøkkelen

Brukeren tar i bruk Linux-varianten ARCH og skjermkortdrivere for AMD Radeon – som står bak prosessorer i PlayStation 4-konsollen.

Det er også verd å få med seg at sikkerhetshullet som utnyttes kun fungerer i firmware 1.76 og før, mens dagens PlayStation 4 kjører 3.50.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3