Her er vinnerne i høstens Telenorliga

Norse banket Gatekeepers i «CS:GO», mens Riddle endelig slo nDurance i «LoL».

14. november 2016 13:50

(PressFire.no): Det har vært finalebonansa i høstens Telenorliga!

Den Gamer.no-drevne serien for «CS:GO» og «League of Legends» ble avsluttet på storscenen under årets SpillExpo i Lillestrøm – og TV2 sto for produksjonen, som ble sendt på betaltjenesten TV2 Sumo.

På «CS:GO»-siden var det to ferske lag som slåss i finalen, mens det var to kjente lag som skværet opp i legende-ligaen.

Klubbeier i Riddle, Mohammed Barzinje.
(Foto: Eivind Von Døhlen/Gamer.no)

Rollebytte

For innenfor «League of Legends»-sluttspillet møttes rivalene i nDurance og Riddle – slik de også gjorde i hovedfinalen i mai.

Den gangen vant nDurance etter et knallsterkt comeback, men denne gangen var det yplingene i Riddle som trakk det lengste strået og vant – uten store problemer, skal vi tro spillerne på laget.

- Vi tok de ganske lett, sier support-spiller Tore «Norskeren» Eilertsen i Riddle til Gamer.no.

nDurance er nok neppe fornøyd med resultatet. Laget plasserte seg nemlig over Riddle i ligaspillet sammenlagt, og det ble uavgjort da de to lagene møttes der.

Riddle kasserer dermed inn 30 000 kroner til laget, mens nDurance likevel får plaster på såret med sine 20 000 kroner i premie for andreplassen.

På delt tredjeplass endte BX3, som også ble slått av Riddle, mens nDurance banket laget med årets beste navn, Sprutnoobs Gaming.

Panters da de spilte som London Conspiracy
i finalen av Telenorligaen høsten 2015.  
(Foto: Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no)
Panters da de spilte som London Conspiracy
i finalen av Telenorligaen høsten 2015.  
(Foto: Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no)

Kastet ut fra Telenorligaen

Innenfor «CS:GO» hadde pipa en ganske annen lyd.

Vårsesongens finalister i Panters ble kastet ut av hele 1. divisjon etter at laget ikke møtte opp til to kamper, noe lagleder sier var fordi de prioriterte ECS-turneringen istedet.

Dermed var det duket for i hvert fall ett nytt lag i høstfinalen, men også det andre finalelaget fra sist, Demise, røk ut i semien.

Det var mot Norges nye hotshot-lag Norse de gikk på en smell, mens «veteranene» i BX3 ble slått av The Gatekeepers i den andre semifinalen.

Norse holdt faktisk på å tape semifinalen på walkover etter at flere av spillerne nesten ikke kom seg til SpillExpo i tide takket være en bil som brøt sammen, men det gikk heldigvis bra til slutt.

Norse vant til slutt.
(Foto: Eivind Von Døhlen/Gamer.no)

Vikingene vant

Dermed ble det en splitter ny finale med to lag som ikke engang var i toppdivisjonen i fjor. Gatekeepers var sågar ikke engang med i navn – men etter Epiphany Bolt gikk dukken tidligere i år tok spillerne over klubben selv, og fikk med Gatekeepers som ny brand.

Finalen startet godt for Gatekeepers, som tok ledelsen 1-0 på Dust2, men Norse ble for sterke til slutt. Først på Train, før spikeren i kista kom på Mirage.

Norse kom seg dermed over kneika og vant 2-1.

Det hele var veldig jevnspilt, noe som også speiles i resultatet da de møttes i selve ligaspillet, hvor det ble uavgjort. Det blodferske laget spankulerer dermed hjem med 50 000 kroner i lommeboka. Gatekeepers vant med andreplassen 20 000 kroner, mens BX3 og Demise ble vippset 10 000 kroner hver.

Lagleder i Norse, Morten «zEVES» Vollan, var heller ikke av den beskjedne sorten etter seieren.

– Det er jo ikke en overraskelse at vi er Norges beste lag. Jeg synes vi har vært det rimelig lenge nå. Nå er det iallfall bekreftet at vi er det, så slipper folk å stille spørsmålstegn ved det, sier han til Gamer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3