Her er vinnerne av den største e-sport-turneringen noensinne

Wings tar med seg 74 millioner kroner hjem.

14. august 2016 17:06

(PressFire.no): I natt var det finale i verdens største e-sport-happening, The International.

Med smått absurde 172 millioner kroner i samlet premiepott lå alt til rette for en svimlende konkurranse, og den siste uken har 16 av verdens beste lag barket sammen.

Valve hadde ikke spart på kruttet, og leverte en tv-sending som kan gå de fleste andre sportsarrangementer en god gang.

I ren produksjonsverdi parkerte TI6 både OL og EM med god margin, der vi fikk alt fra analysedesker og værmenn til AR-figurer og utallige dybdedokumentarer om nesten alle spillerne.

Det hele toppet seg da finalelagene bokstavelig talt ble trommet inn av et symphoniorkester i et fullsatt Key Arena i Seattle.

Storslått

Dysten var mellom helkinesiske Wings Gaming og blandingslaget Digital Chaos, sammensatt av spillere fra Danmark, USA, Ukraina, Makedonia og Romania.

The International 6 går inn i historiebøkene med et sluttspill fylt av overraskelser, der blant annet fan-favoritt NaVi røk tidlig ut mot Liquid og OG først ble slått av MVP og så TNC.

Men der Wings på mange måter var favoritt til å ta hele kaka fra første sekund var DC et av årets underdogs, sammensatt av personer som selv mente de var «de som ble igjen til overs», som ingen ville ha.

Faktisk møttes lagene også tidligere i sluttspillet, og da vant Wings 2-1 i en best-av-tre, men siden turneringen spilles med et dobbeltelimineringsformat kan et lag tape én kamp og likevel ha mulighet til å vinne hele greia.

Startet bra

Derfor var det duket for hevn da Digital Chaos tok turen gjennom hele «taper»-delen av turneringen og utfordret ubeseirede Wings i hovedfinalen. På veien bonet DC gulvet med kjente navn som Evil Geniuses og Fnatic, og spilte dobbelt så mange kamper som Wings før oppgjørets time.

Og det startet bra for underdogen, der de overbeviste stort i den første kampen (finalen spilles som best-av-fem).

En svært god Skywrath Mage var for mye for Wings å holde fingrene i, og kombinasjonen dårlig heltevalg i Pudge og en Storm Spirit som ikke greide noe som helst gjorde at det hele var kjapt over.

På stadion pågikk det full krig mellom den massive kinesiske delegasjonen om hadde møtt opp for å støtte Wings og nesten alle de andre, som ønsket DC som vinner, med skråling for full hals. Det var god stemning blant nesten 18 000 tilskuere, for å si det mildt.

Knust

Men overmakten ble for stor til slutt, og Wings viste alle hvorfor de kom inn i finalen fra vinnersiden i sluttspillet. De skrudde ned skrullevalgene litt og gikk for mer tradisjonelle heltesammensetninger, der de traff svært godt på å kontre DCs valg.

Kamp to ble en massakre, der DC ikke greide å holde styr på Wings’ Void og en heltemodig innsats fra Oracle, mens kamp tre ikke var stort bedre – Void og Prophet som cores ble for mye å bite over, der førstnevnte hadde hele 20 – 0 da basen falt.

Match fire så ut til å skulle bli en mer jevnspilt runde, men etter et godt push fra DC kom en freefarmet Anti Mage og gjorde rent bord for Wings. 3-1 sammenlagt betydde dermet at det til slutt var kineserne som kunne plukke med seg «pokalen», og en hyggelig kjeftfull med mynt.

For takket være den ekstreme crowdfundingen eventet har fått er det smått utrolige ni millioner dollar i førstepremie – 74 millioner kroner – som fordeles på de fem spillerne (pluss et par reserver).

Ikke at DC går tomhendt hjem. Andreplassen fikk småpene 28 millioner kroner, så det burde være nok til å dekke både buss og kveldsmat i noen dager.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3