Her er verdens minste, fullt fungerende, Game Boy

Og du kan spille «The Witcher 3» på den?!

30. november 2016 12:38
«Super Mario World»

(PressFire.no): Da Nintendo lanserte Game Boy Micro i 2005 var det mange som mente den rett og slett var for liten. Selv om skjermen (på den tiden) var superklar og knappene gode, forsvant liksom hele konsollen litt i hendene.

Men den er gigantisk i forhold til det Jeron «Sprite_TM» Domburg har konstruert: En bitte, bitte, bitteliten GameBoy.

Med hjelp av en 3D-printer, et bittelite kretskort og uhyggelige loddeferdigheter har han snekret sammen en fullt funksjonabel emulatorboks på størrelse med en halv finger.

Det er både et styrekors og fungerende knapper på den, og det hele drives av en ESP32-mikrokontroller, som projekterer det hele på en 0,95-tommers OLED-fargeskjerm på 96x64 piksler.

Den emulerer en Game Boy Color helt greit, men også Super Nintendo. Den kjører selvfølgelig også «Doom», fordi det må alle ting noensinne. Men som videoen under viser, så kjører han også «The Witcher 3» (!) på den.

Sånn nesten i hvert fall. Sistnevnte fungerer fordi han kjører en server på hjemmepcen sin som sender bildesignalet trådløst til GameBoyen (som har innebygd Wifi!), som igjen sender knappetrykkene tilbake.

Du kan lese mer om den imponerende dingsen her, og under ser du en video der Domburg forteller om hele byggeprosessen under Hackaday 2016-konferansen:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3