Her er «Pokémon»-utviklernes nye spill

Ikke helt som du tror, og ute på pc.

20. august 2016 13:02

(PressFire.no): Game Freak, best kjent for sine mange samarbeidsprosjekter med The Pokémon Company og Nintendo med sine mainline «Pokémon»-spill, har nå gitt ut et spill i Early Access på Steam.

«Giga Wrecker» er et 2D plattformspill der du styrer en cyborg-jente som skal ta seg gjennom en verden som har blitt tatt over av onde roboter.

Gimmicken her er at jenta kan plukke med seg skrapjern, forme det i en større og større ball, og kaste denne på fiender eller bygninger.

I tillegg har hun mulighet til å mane fram plattformer via å bygge ting ut fra denne ballen med skrap.

Det hele er ispedd fysikkbaserte gåter og hindringer, der vi i traileren for eksempel får se enkle varianter der hun må legge nok vekt på en sige av en plattform for å kunne gå opp den andre.

Game Freak sier på Steam-sidene at spillet er en miks mellom gåteløsing og utforsking, der du skal kunne gå fritt rundt for å finne hemmeligheter.

Mange tror nok fortsatt at Game Freak er en del av Nintendo, men selv om de to har et nært samarbeid (og Nintendo skal visstnok eie en ukjent andel i selskapet) er det ikke første gangen de lager spill for andre plattformer enn Nintendos.

I fjor ga selskapet ut et annet 2D plattformspill, den gangen på Xbox One og PlayStation 4 i tillegg til pc, med det festlige navnet «Tembo the Badass Elephant».

Game Freak har også lagd spill for den originale PlayStationen, i tillegg til mer (for oss i Norge) obskure konsoller som PC Engine.

For tiden jobber de også med «Pokémon Sun/Moon», som kommer 18. november.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3