Her er PlayStation 5-kontrolleren

Hvit, rumble i triggerene og med egen «create»-knapp.

14. april 2020 02:23

(PressFire.no): Sony har trukket sløret av litt mer PlayStation 5-snacks – og nå har vi fått en skikkelig look på kontrolleren til konsollen.

Det er ikke snakk om «DualShock 5» denne gangen – men heller «DualSense».

Denne er (selvfølgelig) trådløs, og har alt av knapper og triggere som man vil forvente. Mye av det samme som i PS4-kontrolleren, med andre ord. Det vil si at for eksempel touch-flaten er tilbake.

Noen endringer det, deriomt. «Share»-knappen heter nå «Create» i stedet, og Sony mener de har noen ess i ermet her som gjør at man «skaper» noe (mer info senere, visstnok).

Det er også lagt inn flere mikrofoner i kontrolleren, som skal plukke opp talen din mens du spiller flerspillerspill – i tillegg til at du kan koble til et headset, men det er usikkert om de mener til kontrolleren eller konsollen. En egen mute-knapp er å finne nederst på kontrolleren, og batteriet er oppladbart, kan Sony fortelle.

Det irriterende lyset som var bak på PS4-kontrolleren gjør også comeback, men denne gangen er det flyttet inn foran på kontrolleren, på hver sin side av touch-flaten. Dette er et grep som kan være viktig for VR.

For de av oss som har spilt en del PSVR-spill vet vi at lyset på PS4-kontrolleren ble brukt av kameraet for å vite hvor kontrolleren var i VR-spill, men nå som lyset er på forsiden i stedet kan det bety at PSVR2 vil ha et såkalt «inside-out» system som måler kontrolleren fra headsettet i stedet.

Som tidligere nevnt har Sony også dyttet inn en slags taktil force feedback i selve R2- og L2-triggerene, ikke ulikt slik det er i Xbox One-kontrolleren. Dette skal la deg «føle forskjell» når du spenner en bue eller slikt.

Sony avslutter med å si at de skal avsløre mer om konsollen, inkludert designet på PS5, i «månedene som kommer».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3