Her er Nvidias spillkonsollsatsing

- Den kraftigste mobile enheten, noensinne.

7. januar 2013 15:40

(PressFire.no): Grafikkprosessorprodusenten Nvidia brukte elektronikkmessen CES i Las Vegas til å avduke sin helt nye satsing – en håndholdt spillkonsoll som går under navnet Project Shield.

Konsollen kjører i utgangspunktet mobiloperativsystemet Android fra Google, men har en fiffig løsning hvor den kan strømme spill fra pc-er med grafikkort fra Nvidia.

Dermed vil den i teorien kunne spille alle pc-spill også – så lenge det finnes en pc med Geforce GTA 650 eller høyere.

- Raskest i verden

I hjertet av konsollen sitter også den nye grafikkprosessoren for mobile enheter Tegra 4 – som med sine 72 kjerner ifølge Nvidia selv skal være verdens raskeste mobile grafikkprosessor akkurat nå. I tillegg sitter det en firekjernes Cortex-A15 i den

Den lille skjermen på fem tommer har en trykkfølsom skjerm med 1280x720-oppløsning, og Nvidia hevder at den er mer nøyaktig enn vanlige trykkfølsomme skjermer.

Maskien har også utganger for både HDMI og USB, og det bli derfor mulig å flytte spillingen fra den integrerte skjermen og over på en fullblods tv.

Flere om beinet

Flere store spillaktører mener dette er et spennende nytt tilskudd til bransjen, hvor blant annet Ubisoft-sjefen Yves Guillemot og Epic-sjefen Mark Rein ønsker den velkommen.

Norske Ravn Studio, som blant annet har stått bak spillene basert på «Pippi Langstrømpe», «Jul i Blåfjell», «Englekræsj» og «Flåklypa Grand Prix» for Nintendo DS, avslører at de jobber med maskinen, og er imponert:

- Project Shield er uten tvil den raskeste mobilplattformen vi har jobbet med og det gir oss muligheten til å lage konsollkvalitet på en håndholdt konsoll, forteller Stine Wærn fra Drammensfirmaet Ravn Studio i pressemeldingen til Nvidia.

Nvidia er ikke de eneste som øyner muligheten til å slippe sin egen spillkonsoll basert på Android – kronerullingsprosjektet Ouya ruller faktisk ut utviklerkonsoller i disse dager.  Og flere andre har sett muligheten til å lage Android-maskiner som tilbyr håndkontroller til tv-en eller i håndholdt format.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3