Her er morgendagens fremste spillutviklere

Kremen av verdens spillstudenter kjemper om heder og ære på indiespillfestivalen.

16. januar 2012 09:34

(PressFire.no): Hvert år samles kremen av uavhengige spillskapere til Independent Games Festival (IGF) i San Francisco, som i år blir arrangert 5. – 9. mars.

Festivalen inkluderer den årlige «Student Showcase», som utkårer det ypperste av spill som har sprunget ut av verdens universiteter og spillskoler i løpet av året som har gått.

Nå er årets åtte finalister annonsert.

Les også: Joakim (20) vil lage spill


Les også: Kristoffer (27) er norgesmester i gameplay


Les også: Norsk spillutvikler hedret som indie-sensasjon

Åtte skal reduseres til én

Over 300 prosjekter ble vurdert i denne studentkonkurransen, som kan være et springbrett mot heder, ære og større budsjetter.

Du kan lese mer om spillene ved å følge disse linkene.

Spillene er «The Bridge» (Case Western Reserve University), «Dust» (Art Institute of Phoenix), «The Floor Is Jelly» (Kansas City Art Institute), «Nous» (DigiPen Institute of Technology), «One and One Story» (Liceo Scientifico G.B. Morgagni), «Pixi» (DigiPen Institute of Technology - Singapore), «The Snowfield» (Singapore-MIT GAMBIT Game Lab) og «Way» (Carnegie Mellon University, Entertainment Technology Center).

Under festivalen vil en av de åtte finalistene bli utkåret som det aller beste spillet verdens studenter har laget i år, og motta 3000 dollar, i tillegg til de 500 som alle finalistene får. Det blir til sammen i overkant av 20 000 kroner.

Røttene til «Portal»

Tidligere vinnere inkluderer blant annet spillet «Tag: The Power of Paint» av studenter fra DigiPen, i 2009. Teamet bak spillet ble hyret av Valve, og som brukte elementer av spillet i «Portal 2». Det skriver IGF i en pressemelding.

Det originale «Portal» er på sin side inspirert av et annet DigiPen-spill, «Narbacular Drop».

Mange andre priser skal også deles ut på IGF - blant annet for det beste indie-spillet av dem alle. Det er en pris som i fjor gikk til megahiten «Minecraft».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3