Her er «Little Big Planet 2»

Den første rapporten kaller oppfølgeren «et lerret for kunstnere i det 21. århundre».

9. mai 2010 11:40

I november uttalte en Media Molecule-ansatt at de ikke hadde lyst å lage «Little Big Planet 2» og at det ville være det «minst produktive» de kunne gjøre. Istedet ville man fokusere på å stimulere kreativiteten rundt det første spillet, sa spillutvikleren den gang.

Fredag bekreftet spillmagasinet Game Informer innholdet til det neste nummeret, og der nevner de en lengre artikkel om «Little Big Planet 2». Samtidig dukket det opp en forumpost på NeoGaf-forumet som forskutterer mange detaljer som skal stamme fra artikkelen om det nye spillet.

Og nå har Media Molecule via en Twitter-melding bekreftet spillets eksistens, og at det vil komme mer detaljer mandag 9. mai.

- Alt er sant! Vi kan med glede bekrefte at vi lager «Little Big Planet 2» - masse detaljer på mandag, skrev Media Molecule på Twitter.


UTVIDES RADIKALT

News of the World avslører allerede at de har fått se spillet i aksjon og skriver at det ikke bare er et spill, men kaller det for «21. århundres lerret for 21. århundres kunstnere».

De skriver at det nå ikke bare er mulig å lage dine egne brett i et plattformspill, men du kan lage helt egne spill. Noe som bekrefter detaljene som avsløres i forumposten på NeoGaf-forumet.

Du skal kunne lage egne spill, hevdes det i forumet også, hvor skytespill, kjørespill, puslespill og rollespill blir nevnt som eksempler.

I spillets kreative modus får du nå tilgang til å lage dine helt egne spillkonsepter med omfattende verktøy for å lage blant annet kunstig intelligens, kjøretøy og kontrollsystemer.

NeoGaf-brukeren nevner blant annet at en Media Molecule-ansatt har laget sin egen versjon av strategispillet «Command & Conquer».

Det skal nå også være mulig å bruke sine egne lyder, som også kan brukes i videoene du kan lage i spillets egen «regissørstol». Det bekreftes også at spillet vil være kompatibelt med alle brett fra det forrige spillet - faktisk vil grafikken også bli oppjustert når de brukes i det nye spillet.

For de som ikke har en kunstner i magen, bekreftes det også at selve spilldelen er tilbake og at det denne gangen ikke er geografien som brukes som tema. Utviklerne leker nemlig med tidsepoker.

I tillegg vil det bli mulig å organisere «planeten» din via nettet, det nevnes på forumet at du til og med at det skal gå an å bruke mobiltelefonen for noen tjenester: Du skal kunne følge med på vennene dine sine kreasjoner og sette dem i kø til du kommer hjem.

Ingen dato for spillet er enda avslørt, men plattform for spillet blir trolig PlayStation 3 da Sony kjøpte utvikleren i 2009.

Det første «Little Big Planet»-spillet ble sluppet til PS3 i slutten av 2008 og høstet både hyllest og lovord hos spillanmeldere over hele verden og i slutten av 2009 slapp Sony en mindre versjon til PSP.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3