Her er Intellivisions nye konsoll

- Svaret på det svære hullet som vi nå ser i dagens dataspillbransje.

23. oktober 2018 14:02

(PressFire.no): Det var i mai at den gamle spillgiganten Intellivision plutselig meldte seg på konsollmarkedet igjen – riktignok uten å avsløre noen som helst konsoll.

Originalen.

Familievennlig

Det er i anledning Portland Retro Gaming Expo at konsollen ble avslørt, og de forteller mer om satsingen.

Den er foreløpig planlagt for en lansering i 2020 og sikter på et mer familievennlig fokus.

- Intellivision Amico er svaret på det svære hyllet som vi nå ser i dagens dataspillbransje, mener de som står bak.

Med det mener de at nesten alle spill i dag er laget for kjernespillere – de som er spesielt opptatt av dataspill.

- Vi ser en verden hvor alle er interessert i å spille hjemme med venner… målet vårt var å lage en konsoll som både spillere og ikke-spillere kan ha det gøy med og spille sammen.

Selve konsollen skal være utstyrt med «interaktivt lys» - hva enn nå det betyr – og to håndkontrollere med både styrekryss (i form av sirkel), trykkfølsom fargeskjerm og noen enkle vanlige knapper på sidene. I tillegg er de utstyrt med gyroskop, akselerometer, risting, mikrofon og høyttaler.

Håndkontrollerne kan også lades trådløst på selve konsollen.

Videre skal konsollen støtte styring fra Android- og iOS-mobiler via nedlastbare app-er.

Fra avdukingen ser det ut til at konsollen kommer til å fokusere på klassiske Atari- og Intellivision-titler som skal gjøre comeback i ny og oppusset form – med støtte for spilling over nettet. Det skal imidlertid også være planlagt nye titler.

Amico skal være planlagt for 2020 og koste et sted mellom 149 dollar og 179 dollar - vi tipper rundt 2000 kroner her i hjemlandet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3