Her er Googles svar på Ipad

Med markedets beste skjerm?

30. oktober 2012 11:45

(PressFire.no): På grunn av orkanen Sandy i New York måtte Google avlyse sin store avduking i går, men velger likevel å avsløre to nye flaggskipprodukter i et blogginnlegg.

Med Nexus 4 fra LG kommer det dermed en ny og oppgradert mobiltelefon med Google-logo på, men kanskje mer interessant er deres svar på Ipad – Nexus 10.

Mens Apple i forrige uke avduket sitt svar på syvtommers nettbrett fra blant annet Google, gjør Google nå det motsatte og annonserer en titommer som produseres av Samsung.

Superskjerm

Det mest oppsiktsvekkende med nettbretter er nok oppløsningen på skjermen, som med 2560 ganger 1600 pixels og 300 punkter per tomme overgår selv den kritikerroste skjermen som brukes i den nye Ipad-modellen (2048 x 1536 pixler og 264 punkter per tomme).

Selve nettbrettet måler 263,9 mm i bredden, 177,6 mm i høyden og 8,9 mm i tykk. På vekta skal den tikke inn på 603 gram.

Under glasset sitter en helt ny A15-prosessor med to kjerner klokket til 1,7 GHz fra Samsung, og dette nettbrettet blir det første som vil ta i bruk prosessoren. Grafikken er det en ARM Mali-T604 som skal levere og den vil ha 2GB med systemminne.

Når det kommer til lagringskapasitet vil nettbrettet komme i to modeller – 16 GB og 32 GB. Den vil ikke ha inngang for minnekort.

Batteriet med 9000 mAh antas å holde koken i rundt 10 timer før det må lades.

Videre har brettet en port med liten HDMI-plugg for å overføre bildet til tv-en.

Nettbrettet vil ikke ha støtte for mobilt nett med verken 3G- eller 4G-teknologi. 

Ny Android

Nexus 10 blir også det første nettbrettet med den aller nyeste versjonen av Googles mobile operativsystem – Android. Systemversjonen vil fremdeles ha kallenavnet Jelly Bean, men har versjonsnummer 4,2.

I den nye versjonen introduserer Google støtte for at flere personer lettere kan bruke nettbrettet. Det vil si at flere personer kan ha sin konto på brettet, og derfor ha tilgang til ulikt innhold. Veldig smart for dem med barn.

Google oppgraderer nå også sin nye organiseringsverktøy - Google Now, hvor systemet vil blant annet kunne organisere informasjon fra pakkeleveringer, hotellreservasjoner og flybilletter for deg.

Nexus 10 slippes i USA, Storbritannia, Australia, Frankrike, Tyskland, Spania, Canada og Japan 13. november. Prisen vil ligge på rundt 399 dollar for 16 GB-versjonen og 499 dollar for 32 GB-versjonen. Vi har foreløpig ingen informasjon om en norsk pris eller lansering.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3