Her er Googles Ipad-konkurrent

Se hva du får for 1200 kroner.

28. juni 2012 12:45

(PressFire.no): Det var nok veldig få som ble overrasket da Google i anledning sin årlige konferanse i San Francisco, Google I/O, avduket sitt eget nettbrett.

Syvtommeren, som går under navnet Nexus 7, hadde nemlig lekket i media flere dager før.

Det finnes allerede et vell av nettbrett som kjører Googles operativsystem for mobiltelefoner og nettbrett, men dette er det første som kommer fra moderskipet selv.

Har alliert seg med Asus

Ingen blir nok veldig imponert over spesifikasjonene i seg selv, men prisen er imponerende lav. For det starter på bare 199 dollar, eller rundt 1200 norske kroner med dagens kurs.

De produserer ikke nettbrettet selv, men har alliert seg med den Taiwanske pc-giganten Asus. Noe overraskende kan man kanskje si, siden Google nå eier Motorola.

Nettbrettet får en skjerm med syv tommer med oppløsning pålydende 1280x800 punkter (216 ppi). Under panseret sitter en firekjernes Nvidia Tegra 3, som har vist seg å være en kapabel sak for spill på nettbrett.

To versjoner

Den vil også komme i to utgaver, hvor du kan velge å punge ut for enten 8 GB eller 16 GB med lagringsminne. Dessverre har den ikke minneport for mer lagring.

Google har valgt å droppe et kamera på baksiden og satser heller alt på et 1,2 megapixel kamera i fronten.

Målene er på 198,5 i bredde, 120mm i høyde og 10,45mm tykk. Vekten tikker inn på beskjedne 340 gram.

Nettbrettet er i tillegg ustyrt med WiFi 802.11, Bluetooth, GPS, NFC (Android Beam), akselerometer, magnetometer, gyroskop og mikrofon.

Ikke bekreftet til Norge

Batteriet er spesifisert til 4325 mAh, og skal visstnok holde til rundt åtte timer med aktivt bruk.

Google kunngjorde også den nye versjonen av Android, som blir versjon 4.1 og får kallenavnet Jelly Bean. Denne versjonen vil være installert i nettbrettet ved lanseringen i midten av juli i USA.

Asus kan i dag ikke bekrefte at nettbrettet vil lanseres i Norge, og dermed heller ikke bekrefte noen norsk pris.  

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3