Her er første kikk på spillingen i «Journey»-skapernes neste spill

«Sky» kommer i løpet av året.

15. november 2017 15:19

(PressFire.no): Thatgamecompany, mest kjent som utviklerne av «Flower» og «Journey», avslørte overraskende sitt kommende spill, «Sky», under Apples septemberkonferanse i år.

I dag har IGN lagt ut den første kikken på spillet (video under her), som kommer til mobile plattformer i løpet av året.

Utviklerne kaller spillet en «global sosial eventyropplevelse», og fokuset er på lys og mørke. Du styrer et skyggebarn som våkner forlatt på en strand, men etter hvert finner du et lys du kan ta med deg og dele med omverdenen.

- Etter «Flower» og «Journey», sa mange fans at de skulle ønske at de kunne spille sammen med venner eller familie, men de spillene ble designet for å spilles alene, og bare med kontakt over nett.

- Etter det, ville vi se om vi kunne ha den emosjonelle koblingen som var i «Journey», men la det skje mellom deg og dine venner eller familie.

Spillet er designet for touchstyring på mobil, og utviklerne innrømmer at det var vanskelig å finne en god måte å få det til å fungere på. De mener derimot at de har funnet en bra løsning hvor du bare bruker én finger til å styre hele greia.

Flerspiller kan skje mellom både kjente og ukjente spillere, og mange puzzles krever at du er flere. Du kan ikke snakke direkte med andre, men du kan bruke lyset for å kommunisere indirekte.

- I «Sky» er du liten og svak som individ, men sammen kan spillerne overvinne alle slags utfordringer.

Spillet kommer først til mobile plattformer, og til Apple-dingsene aller først. Planlagt utgivelse på iPhone og iPad er i løpet av året. Eventuelle pc- eller konsoll-versjoner er ikke annonsert enda.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3