Her er «LEGO Halo» ...nesten

Ikke Lego, men nesten.

8. januar 2017 18:40

(PressFire.no): I 2008 var aprilspøken i spillmagasinet EGM at et «LEGO Halo»-spill var under utvikling.

Det viser seg nå at det slett ikke var så langt unna sannheten, takket være en video gitt ut av YouTube-kanalen PtoPOnline, men heller et prosjekt sammen med konkurrenten til Lego, Mega Bloks – som har lisensen til «Halo».

«Mega Bloks Halo» haddet det litt mindre fengende «Haggar» som arbeidstittel, men ekte var i hvert fall spillet. Det ser ikke så verst ut heller, og var utviklet av n-Space.

De hadde tidligere jobbet på en rekke porteringer av spill til Nintendo DS og 3DS, men også egne spill som «Geist» på GameCube, før de la ned selskapet i fjor.

Men før den tid jobbet de altså på en blokkete utgave av «Halo» til Xbox 360. Spillet ser overraskende velpolert ut, der nesten alt av arbeid er ferdig på et par baner – en såkalt vertical slice for pitchen til Microsoft.

Spillet var ikke ulikt de eksisterende «LEGO»-spillene, og du kunne kjøre rundt i de vanlige «Halo»-kjøretøyene, i tillegg til å oppgradere eller bygge på disse med nye blokker. En vinsj på fronten av en Warthog kunne for eksempel rive ned en vegg for å komme deg videre.

Det hele ble skrapet mot slutten av 2013, men du kan se mye fra pitchen i videoen til PtoP under her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3