Her er en av håndkontrollerne til nye Apple TV

10. september 2015 15:16

(PressFire.no): I går avduket Apple sin nye og svært etterlengtede Apple TV, og i den anlending var det på forhånd varslet at den også kommer til å ha muligheten for å spille.

Det gjorde at mange medier, spesielt i utlandet, spekulerte i om Apple nå kom til å snu opp-ned på spillbransjen.

Men etter pressekonferansen er det lite som tyder på at de store aktørene i spillkonsollbransjen kommer til å miste nattesøvnen.

Les også: Spillene som er bekrefta til Apple TV.

Mobil- og nettspill på tv

Det er ikke en satsing som går i krig med de etablert konsollaktørene, men at den nye Apple TV-dingsen i stand til å kjøre apps som tidligere har vært assosiert med mobiler og nettbrett. Med andre ord betyr det at disse spillene som nå inntar tv-skjermene via Apple TV.

Det kom også fram at den nye versjonen av Apple TV får en helt ny fjernkontroll, som både har mikrofon, bevegelsessensor og en trykkfølsom plate. I utgangspunktet er den ment for å navigere menyer og brukergrensesnitt, men den ble også demonstrert for spill.

Men våkne øyner fikk også med seg at spillet «Transistor» hadde et merke som lovet støtte for håndkontroller.

Nimbus.

Kommer håndkontrollere

Begge utstyrprodusentene Steelseries og Hori har varslet at de jobber med utstyr til Apples plattformer og førstnevnte har allerede kunngjort sin.

Steelseries har døpt sin håndkontroller for Nimbus og den er skreddersydd for Apple-plattformer – inkludert Lightning-plugg.

De konsollerfarne vil nok sammenligne den med Xbox 360-kontrolleren og den har de fleste knapper og analoge stikker man kan forvente av en vanlig spillkontroller.

Produsenten lover 40 timers bruker per lading og rask lading. Den er i tillegg kompatibel med både mobiltelefoner og nettbrett fra Apple.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3