Her er det første «3D»-headsettet hvor du moser Switch-maskina opp i øynene dine

Virtual Boy kan ta seg en bolle.

1. oktober 2018 13:02

(PressFire.no): Det var vel bare et spørsmål om tid før det skjedde: Nå kommer den første «masken» du plasserer en Switch oppi, for å visstnok få en slags 3D-effekt.

Nintendo tok selv patent på et slags VR-headset til Switch før lansering, men dette er hakket mer primitivt, selv om selskapet bak mener de får en 3D-effekt ut av det. Brillene heter «NS Glasses».

Det er derimot ikke snakk om et VR-headset dette. Utgiverne kaller det riktignok et «3D Headset», men det er ikke noe som tilsier at det er «3D» har i det hele tatt.

Istedet er det en diger linse som skal gni ut den forholdsvis lave oppløsningen på skjermen til Switch og gjøre opplevelsen av å ha skjermen helt inni øynene dine mer tålelig.

Selskapet sier linsen er dekt i en «Color Switching»-teknologi, som er «stilt inn» til et spesifikt mønster som skal gi atten prosent perspektiv. Hva i all verden det betyr er ikke sikkert.

Det kan dermed være snakk om en slags nymotens variant av de eldgamle NES- og SEGA-tilbehørene som skulle gjøre tv-en din større, dette. Et diger forstørrelsesglass, altså.

Det er ikke nødvendigvis fantastiske greier på papiret, men kanskje utgiverne har knekt koden på å få det til å se bra ut. Utviklerne skal ha rundt 500 kroner for herligheten.

Sånn med det samme kan vi vel kanskje påpeke at dagens utgave av Switch neppe noen gang kan brukes til en skikkelig VR-opplevelse.

Der moderne VR-headset har svært høyoppløselige skjermer som oppdateres med både «low persistance» og i minst 90 bilder i sekundet, dundrer Switchen avgårde med maks 720p og 60hz. Langt på nær godt nok, og mindre enn selv den første prototypen av Oculus Rift hadde i 2012.

For ikke å snakke om at selve konsollen er relativt tung og ikke har bra nok bevegelsesregistrering til å faktisk kunne tracke hodet ditt kjapt nok.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3