Her er «Call of Duty: Ghosts» i aksjon

Activision legger kortene på bordet. Se gameplay.

10. juni 2013 11:02

(PressFire.no): I dag braker verdens største spillmesse E3 løs i Los Angeles. I løpet av kvelden og natten skal Microsoft, EA, Ubisoft og Sony prøve å overgå hverandre med sine show og avsløringer. 

Activision har ingen egen pressekonferanse, men tjuvstartet i går kveld med en halvtimes direktesending på nettet, hvor de viste fram mer fra det kommende storspillet «Call of Duty: Ghosts».

Vi fikk for første gang en ordentlig kikk på «Ghosts» under Xbox One-pressekonferansen for noen få uker siden. Der lovte utviklerne at dette spillet ikke bare vil være nok en forlengelse av bestselgerne fra de seneste årene, men vil skape noe helt nytt.

Nå får vi se mer gameplay, og mer fra bak kulissene, og kan selv få dømme hvor nyskapende det ser ut til å være.

Hele sendingen kan du se nederst i denne artikkelen.

- Spiller som en underdog

«Call of Duty: Ghosts» tar ikke utgangspunkt i noen av de tidligere spillene i serien, men har et helt nytt historieforløp, nye omgivelser og nye figurer. Det hele skal bringes til live gjennom flunkende ny teknologi.

Det loves at vi skal få boltre oss i nær fotorealistiske og dynamiske omgivelser som likevel kjører på 60 bilder i sekundet, på alle plattformer.

Spilleren skal slippes løs i et kriserammet, postapokalyptisk USA, i en historie ført i pennen av Stephen Gaghan. Gaghan vant Oscar for sitt manus til filmen «Traffic» (2000), og ble nominert igjen for «Syriana» (2005).

- Du er ikke lenger del av en supermakt, men spiller som en underdog, sier Mark Rubin, designsjef hos utvikler Infinity Ward, i sendingen.

- Du har ikke ubegrenset med skyts og ressurser, og det er ingen som kan komme deg til unnsetning, fortsetter han.

Viser to lange sekvenser med gameplay

Det vil si, litt hjelp har du nå likevel: Figuren du kontrollerer har med seg sin bror, og hunden Riley.

Navnet, sammen med spillets tittel, er et nikk til «Modern Warfare 2»-figuren Simon «Ghosts» Riley.

Vi får blant annet se nivået «Into the deep», hvor du i kjent stil skal snike deg frem i sivet og ta hånd om fiendtlige patruljer – bortsett fra at det her foregår under vann.

I en annen lengre sekvens fra spillet, kalt «No Man's Land», får vi se Riley i aksjon. Denne gangen er de på tørr grunn.

Den firbeinte ser ut til å være en viktig del av både familien og av gameplayet – utviklerne har prøvd å gjøre ham til en av spillets «hovedpersoner».

Hunden er utstyrt med et headset og et kamera, slik at spilleren til enhver tid kan gi ham kommandoer, og på kloss hold følge med på hva han ser.

Sendingen avslutter med å vise en kavalkade av høydepunkter fra det kommende spillet, som tilsynelatende vil stå på repeat på deres område av gulvet på E3-messen denne uken.

 «Call of Duty: Ghosts» kommer til Xbox 360, PlayStation 3 og pc den 5. november. Spillet kommer også til Xbox One og PlayStation 4.

NB: I kveld og i natt kan du følge alle de store E3-pressekonferansene i vårt livestudio. Microsoft åpner ballet kl. 18:30, fulgt av EA kl 22:00, Ubisoft ved midnatt, og Sony kl. 03:00.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3