«Heavy Rain» har fått slippdato

Ryktene om et snarlig slipp for Quantic Dreams ambisiøse PS3-spill viste seg å stemme på en prikk.

8. januar 2010 18:37

Den siste uken har det vært usikkerhet rundt «Heavy Rain» sin påståtte lanseringsdato, for HMV gikk for litt ut og sa at deres oppføring med en sen februardato ikke nødvendigvis hadde rot i virkeligheten.

Det var bare en teknisk nødvendighet for at de kunne begynne forhåndssalget, skrev Eurogamer.

Sony har nå imidlertid bekreftet at Quantic Dream sitt ambisiøse «Heavy Rain» faktisk kommer i februar. 24. februar, for å være helt presis, og annonseringen kom på den offisielle PlayStation-bloggen.

USA får spillet 23. februar, Europa 24. februar, mens England må vente to dager til, skriver den europeiske PlayStation-bloggen.

Les også: Sexsjokk i «Heavy Rain»

på E3 2009.
Se også: Bildene fra E3 de ikke ville at du skulle se.

INSPIRERER TIL ET IKEA-BESØK

Sony understreker at de som forhåndsbestiller «Heavy Rain» kan stikke av med litt ekstra innhold til spillet.

For enkelte spillbutikkjeder opererer med kampanjer som kan sikre deg en Special Edition-versjon av spillet eller gi deg den første planlagte utvidelsen gratis, kalt «Heavy Rain: Chronicle One – The Taxidemist».

Den følelsesladde thrilleren lover å gi deg klump i halsen og potensielt inspirere til en tur på IKEA for å fiffe opp interiøret i leiligheten din.

Spillskaper David Cage har sammen med teamet i Quantic Dreams tatt mål av seg å utfordre spillmediet slik vi kjenner det:

- Jeg er ute etter å skape en emosjonell opplevelse for et modent publikum, noe som betyr at det vil være elementer av vold, det vil være sex – men det vil ikke bare være der for å sjokkere, det vil fortelle noe om karakteren og tjene en funksjon i historien, sa spillskaperen da PressFire fikk noen minutter med han på E3 i fjor sommer.

Les også: Spillene du må se opp for i 2010.


Se også: Åtte minutter med «Heavy Rain».

Dette er nemlig et spill som tar i bruk hele følelsesregisteret for å gi deg en annerledes opplevelse, noe også PressFire sin test av den første delen av «Heavy Rain» underbygde.

Spillets historie består av fire spillbare personer som i grove trekk bindes sammen av seriemorderen Origami Killer. I så måte spiller du ut historien sett fra flere synsvinkler og med ulike, personlige motiv knyttet til denne drapsmannen.

«Heavy Rain» lanseres 24. februar i Norge, og er PlayStation 3-eksklusivt.

Se trailer her:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3