HD-versjoner av «ICO» og «Colossus» bekreftet

Klassikerne slippes til PS3 neste år.

15. september 2010 11:09

Helt siden Sony annonserte HD-versjoner av «God of War»-trilogien fra PS2, har ryktene om HD-remakes av Team ICO-herlighetene «ICO» og «Shadow of the Colossus» gått runden.

I det nye nummeret av det japanske spillmagasinet Famitsu avsløres det nå at spillene kommer i separate utgivelser i Japan, noe som ikke ser ut til å være tilfelle i USA og Europa.

Det er Andriasang.com som har fått informasjonen fra Famitsu. Og nå har også en representant fra Sony bekreftet overfor VG247.com at HD-versjonene er på vei.

-  Vi kan bekrefte at vi kommer til å slippe en HD-versjon av «ICO» og «Shadow of the Colossus», skal representanten ha fortalt, og bekreftet samtidig at det kommer mer informasjon på Sonys pressekonferanse på Tokyo Gameshow tordag 16. september.

Den store butikkkjeden Walmart i USA la ut forhåndsbestillinger for HD-versjonene av «ICO» og «Shadow of the Colossus» i én og samme utgivelse på sine nettsider i forrige uke, noe som giret opp ryktene. Også svenske Webhallen.com gjort det samme, i tillegg til å legge ut det nye coveret på nettsidene sine.

Sony har nå bekreftet at de kommer til å offisielt annonsere utgivelsen under selskapets pressekonferanse i forbindelse med Tokyo Gameshow torsdag 16. september. Det er allerede bekreftet at «ICO» og «Shadow of the Colossus»-skaperen Fumito Ueda vil presentere sitt nye spill, «The Last Guardian», på årets spillmesse i Tokyo.

Famitsu avslører ingen slippdato for nyversjonene av «ICO» og «Shadow of the Colossus», men Webhallen.com har april 2011 som en mulig datokandidat på sine nettsider.

«ICO» kom først ut på PS2 i 2002 og «Shadow of the Colossus» kom i 2006 på samme konsoll. Spillene har opparbeidet en kultstatus og en oppgradert versjon for PS3 har vært sårt etterlengtet.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3