Hawaii skal behandle lovforslag for å begrense salg av spill med loot crates

Over halvparten av de amerikanske statene jobber med tilsvarende løsninger.

13. februar 2018 15:51
Politiker Chris Lee står bak forslagene
som nå skal behandles.

(PressFire.no): Den amerikanske staten Hawaii skal behandle fire lovforslag som kommer til å begrense salg og kreve merking av spill med loot crates og lignende tilfeldige spillelementer, skulle de gå gjennom.

- 91 prosent av alle unge mellom to og 17 år spiller dataspill, heter det i lovforslaget.

- Det er ingen aldersgrenser på spill som inneholder loot crates og andre utnyttende gamblinglignende mekanikker. Faktisk så markedsføres spill som inneholder slikt ofte mot unge mennesker.

Det er nå fire lovforslag som skal behandles av myndighetene i staten.

De to første, House Bill 2686 og Senate Bill 3024, er for å lovpålegge 21 års aldersgrense på alle spill som inneholder «vilkårlige belønninger» eller «virtuelle gjenstander som kan gi vilkårlige belønninger».

De to siste, House Bill 2727 og Senate Bill 3025, er for å tvinge utviklerne til å oppgi nøyaktige sannsynlighetstall i spill som inneholder loot crates, og for å merke spillene som inneholder slike elementer.

Merkingen vil ha følgende ordlyd: «Advarsel: Inneholder in-game-kjøp og gamblinglignende mekanikker som kan være skadelige eller avhengighetsskapende».

Det er kongressmann Chris Lee som har jobbet med lovforslagene. Han fikk mye oppmerksomhet i mediene da han kalte «Battlefront 2» et «nettbasert kasino med Star Wars-tema» for noen måneder siden.

- Jeg vokste opp med spill, sier Lee til Hawaii Tribune Herald.

- Jeg har selv sett hvordan utviklingen har vært, der bransjen har gått fra å ønske å skape nye ting til å begynne å utnytte folk, spesielt barn, for å maksimere profitt.

Ifølge Lee skal over halvparten av de amerikanske statene ha tilsvarende lovforslag på gang.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3