Har Telltale fått zombiefeber?

«The Walking Dead» kan bli spillmatisert.

21. januar 2011 10:17

Telltale Games har invitert spillpressen til et arrangement i San Francisco den 17. februar, der utvikleren kjent for sine episodebaserte pek-og-klikk-eventyrspill har fem nye prosjekter de kommer til å avsløre.

Spillnettsiden 1UP er blant de inviterte, og er de som har lekket denne informasjonen.

Hintene de har lagt igjen peker i retning av at ett av disse nye spillene er basert på «The Walking Dead», tegneserien som nylig har blitt en TV-serie. «Frihetens regn»- og «Den grønne mil»-regissør Frank Darabont er en av nøkkelpersonene bak TV-versjonen. Den første sesongen ble nylig avsluttet i USA. Produksjonen av sesong to er allerede i gang.

- Spillet vil forandre livet slik enkelte kjenner det

Grunnen til at «The Walking Dead» settes i sammenheng med avsløringene Telltale kommer med i neste måned, er måten invitasjonen til San Francisco-eventet er formulert på:

Ett av fem nye multiplattformprosjekter er ifølge spillskaperne; «based on a just-launched property from the TV and comic book world whose popularity is changing life as some know it».

Tegneserien har eksistert siden 2003 og vant en pris under Comic Con i San Diego i 2010. Her følger vi en gruppe mennesker som etter zombie-apokalypsen må holde sammen for å overleve. Serien har populært nok - og litt forenklet - blitt karakterisert som «Lost, bare med zombier».  

Telltale lanserte like før jul den første episoden av fem basert på «Back to the Future»-universet. Vi likte det vi fikk servert, og belønnet den første delen med en femmer på terningen.

Telltale Games er også godt i gang med å utvikle et Jurassic Park-spill som spillskaperne tidligere denne måneden uttalte vil være inspirert av PlayStation 3-spillet «Heavy Rain».  

- Selv om vårt spill er mer lineært enn «Heavy Rain», vil spillerens handlinger påvirke måten historien utfolder seg.

- Valgene spilleren tar påvirker detaljene i historien slik at du får vite at vi følger med på valgene hele tiden, fortalte spillregissøren Kevin Boyle til Game Informer i anledning deres Jurassic Park-prosjekt.

«Jurassic Park» spillet er ventet til våren, mens episodene 2 – 5 i «Back to the Future: The Game» også kommer i løpet av våren. Den andre episoden slippes i februar, de resterende slippes med en måneds mellomrom. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3