Har solgt fire eksemplarer av «Minecraft» på sydpolen

Over 100 mill til sammen - og fortsatt nesten 40 i minuttet.

3. juni 2016 10:14

(PressFire.no): «Minecraft» seiler videre som aldri før. Spillet, som nå begynner å passere syv år, ser ikke ut til å bremse nevneverdig enda.

I går kunngjorde Mojang at de hadde solgt over 100 millioner eksemplarer av spillet totalt. I 2016 alene har de snittet på 53 000 solgte eksemplarer hver eneste dag.

Det er over 2200 i timen, det. Eller nesten 40 hvert eneste minutt.

De sier selv at de har solgt eksemplarer i alle land og på alle territorier – inkludert fire på Sydpolen. Det er ikke verst.

Den faktiske fordelingen mellom verdensdelene er ikke kjent, men vi ser kjapt noen trender fra en infographic Mojang har produsert.

Det ser for eksempel ut til at europeerne er de mest balanserte, der cirka like mange spiller på pc, konsoll og mobile plattformer.

Amerikanerne, både av den nordlige og sydlige varianten, er mer glad i konsoll og mobil, mens asiatene er langt mer fornøyd med å spille på mobil kontra de andre – selv om de også har en stor andel pc-brukere av «Minecraft».

Over 40 millioner spilte spillet forrige måned, og er å anse som aktive spillere.

Dagens funfact: Om «Minecraft»-kjøperne bodde i samme land, hadde dette landet vært det tolvte mest folkerike – rett bak Japan.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3