Har solgt 35 millioner Switch

Og Nintendo går så det griner.

25. april 2019 12:10

(PressFire.no): Det er den tiden på året hvor alle selskaper gir ut årsrapportene sine igjen, gitt. Det betyr oppdaterte tall for de store spillselskapene også.

Nintendo går godt for tiden, kan selskapet rapportere.

2019 er det beste året deres siden Wii-bonansaen var på høyden i 2009. År-over-år har de dratt inn 40 prosent mer i overskudd, og stakk småpene 21,5 milliarder kroner rett i lomma i fjor.

Nintendo har nå 104 milliarder kroner i cash stående på bok til en vinterdag.

På salgsfronten solgte Switch 16,95 millioner forrige finansår, en oppgang fra 15,05 året før. Det er hakket under det selskapet regnet med å selge da året startet (20 millioner).

Det betyr at Switch nå har solgt 34,74 millioner eksemplarer totalt. 3DS på sin side har nå bikket 75 millioner. Det har blitt solgt 5,95 millioner NES og SNES mini-konsoller, forøvrig.

Nintendo regner med å selge 18 millioner Switch-konsoller og én million 3DSer det neste året.

På spillfronten har det også gått bra. «Super Smash Bros. Ultimate» har på tre måneder solgt hele 13,81 millioner eksemplarer. Også «Pokémon: Let’s Go»-spillene har solgt over 10 millioner eksemplarer, mens «Mario Kart 8 Deluxe» nærmer seg 17 millioner.

Shigeru Miyamoto ble tidligere i dag sett løpende rundt i Kyotos bakgater med Yen-lapper stikkende ut av både huet og ræva.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3