Har mer innhold på lur til «Call of Duty: Elite»

- Det vi har vist er ufullstendig og skapte forvirring, innrømmer Activision.

21. juni 2011 13:02

Den omdiskuterte «onlineplattformen», som rulles ut samtidig som høstens «Call of Duty: Modern Warfare 3», ble avslørt like før den store E3-spillmessen.

PressFire fikk selv muligheten til å teste «Call of Duty: Elite» og rapporterte hjem fra London om at alt du foretar deg i onlinedelen av fremtidige «Call of Duty»-spill vil blå målt, og nær sagt alle community- og innholdselementer i skytespillserien danderes rundt i menyene. «Elite» tilbyr også de mest ivrige CoD-spillere ekstra lag av trenings- og konkurranseformer.

Noe av dette skal være gratis, og tilbyr altså mer innhold enn du er vant til å finne i et «Call of Duty». Online- og co-op-delen vil forbli gratis, akkurat dette er noe Activision har fokusert kraftig på å kommunisere etter at «Elite» ble avslørt. Men – og dette er noe mange frykter: Du kan også bli premiummedlem og abonnere. Da får du også alle nedlastbare utvidelser som lanseres til «Modern Warfare 3» på kjøpet.

NB! Vi testet «Modern Warfare 3» under E3-spillmessen, og intervjuet sjefen for Sledgehammer Games - Glen Schofield.

- Flere av «Elite»-tjenestene integrert i «Modern Warfare 3»

Activision har nå avslørt at de på ingen måte har avslørt alle tjenestene som er stappet inn i Elite. Man skrellet bort noe innhold før man lot pressen klå på onlineplattformen tidligere i sommer – rett og slett fordi disse er for nært knyttet opp mot «Modern Warfare 3», sier Eric Hirschberg i et intervju med Gamasutra.

- Vi var ikke klare til å vise hele innholdet av tjenesten fordi mye av det er integrert i «Modern Warfare 3». Det vi viste var derfor ufullstendig og vi skapte noe forvirring, medgir Hirschberg.

- Foreløpig kan vi ikke annonsere noe, vi kommer til å få en bedre tjeneste til lanseringen fordi vi kommer til å få muligheten til å polere og raffinere gjennom betaen. Vi tok det rette valget.

ikke

- Gir dem tvilen til gode, sier EA-sjefen

EA-sjef John Riccitiello benyttet nylig sjansen til å ytre sin mening om «Call of Duty: Elite». Han ville ha valgt en annen strategi enn Activision, synset han, og mener man burde vente til etter lanseringen av «Modern Warfare 3» – for på den måten å synliggjøre hva man får ekstra når man er klar med den første nedlastbare utvidelsen.

- Jeg tror kjernepublikummet vil være bekymret over annonseringen av en betalingsløsning. I stedet for å fortelle: «her er ti fantastiske ting du får», som får folk til å tenke «wow, jeg kan ikke vente med å kjøpe dette», så introduserte de i stedet bare en forretningsmodell. Det er grunnen til bekymringene.

- Jeg gir dem…vel, jeg gir dem egentlig ikke tvilen til gode, men jeg har ikke noe valg, og må vente og se, sa Riccitiello i et intervju med Industry Gamers.

EA-sjefen passet også på å skyte inn at han håper «Call of Duty»-serien råtner på rot

Gamasutra spurte Activision Eric Hirschberg om han ønsket å kommentere det kraftige angrepet mot «Call of Duty»:

- De prøver åpenbart å tvinge frem respons. Det ville vært flott for dem. De (altså EA - journ. merk.) har snakket mer om vårt spill enn det vi har gjort. Det er åpenbart strategi og en avgjørelse de har tatt. 

- Jeg snakker åpenhjertig når jeg sier at vi ønsker å fokusere på våre spill. Det er ingen vei til suksess for oss som ikke inkluderer at vi lager et fenomenalt spill som vil gjøre fansen vår fornøyde. Det er vårt fokus, sier Hirschberg.


NB! To millioner har allerede meldt sin interesse om å delta i betatesten av «Call of Duty: Elite».

«Call of Duty: Modern Warfare 3» lanseres 8. oktober. Samme dag skal «Elite»-tjenesten rules ut til PC, PlayStation 3 og Xbox 360.

Trailer som demonstrerer noen aspekter ved «Elite»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3