Har lagd en fullt fungerende Windows-maskin inne i «Minecraft»

Kjører også selvfølgelig «Doom».

14. juni 2020 16:16

(PressFire.no): Det har nesten blitt en klisjé å skrive om fantastiske ting som bygges i «Minecraft» på dette punktet, der vi har fått alt fra fantasiverdener til faktiske verdener, romskip og atomreaktorer og alt mellom.

Men den femten år gamle Reddit-brukeren DeltaTwoForce har gått i en litt annen retning. Han har rett og slett lagd en hel fungerende datamaskin i spillet – som kjører både Windows og andre programmer.

Tidligere har folk bygd opp fungerende (dog ekstremt begrensede) datamaskiner i spillet gjennom spillets eget «redstone»-system (som fungerer som enkle strømførende elementer og logiske brytere), men DeltaTwoForce har i stedet implementert en hel virtuell maskin som spinner opp når du skrur på datamaskinen i «Minecraft».

Ikke nok med det, men du kan bestille maskindeler via en tablet inne i spillet – for eksempel hovedkort, minne, prosessor, skjerm, tastatur osv. – og få det levert via en drone. Et eget system for å sette sammen datamaskinen har han også lagd.

Og så fungerer alt som en faktisk datamaskin. I videoen under installerer han Windows 98 på den, men i teorien kan den kjøre alt som VirtualBox kan – inkludert «Minecraft».

Og ja, den kjører «Doom».

<iframe src='https://gfycat.com/ifr/SpotlessWhisperedAdeliepenguin' frameborder='0' scrolling='no' allowfullscreen width=100% height='404'></iframe>

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3