Har lagd Atari-emulator i «Minecraft»

Kjører «Donkey Kong» i 0,004 FPS.

13. desember 2016 13:22
Spillkassettene.

(PressFire.no): Vi har skrevet en del om ekstremt imponerende prosjekter folk har hatt i «Minecraft», som han som lagde hele USS Enterprise i riktig skala, eller de som lagde hele Storbritannia, eller hele verden.

Vi har allerede sett noen varianter av emulatorer som kjører i spillet, men dette er kanskje den mest imponerende, rent teknisk.

YouTube-bruker SethBling har rett og slett programmert en fungerende Atari 2600-emulator inne i originalversjonen av «Minecraft». Ingen mods eller tilleggspakker installert, noe som betyr at det ikke er rotet med koden til selve spillet.

Det hele kjører gjennom rundt 2000 command block-er, blokker som kan instrueres hver for seg, og som aktiveres via redstone-kraft. Kort fortalt fungerer dette som en prosessor og skjermkort, og det styrer minnesystemet.

SethBling har fått disse til å lese av spillkoden, representert rett og slett som en klump med jord og stein, åtte i høyden (som da blir én byte). Steinblokkene er ettall, mens jordblokkene er nuller. Spill med inntil fire kilobytes skal kunne kjøres i den uortodokse emulatoren.

Spillene blir så vist på en «skjerm», som «tegner» inn pikslene via å bytte ut blokker med riktig farge. Det hele foregår som på en gammeldags TV, som «skyter» inn nye piksler fra venstre til høyre, linje for linje.

Men der en vanlig Atari 2600 kjører i 60 bilder i sekundet, rendrer denne emulatoren cirka 60 bilder hver fjerde time, eller 0,0041 bilder i sekundet. Ikke spillbart, med andre ord, men imponerende okke som.

Du kan selv se det hele i sin prakt i videoen under her, mens Herr Bling også har lastet opp en video som går litt mer i dybden på hvordan ting fungerer under panseret.

Det er også mulig å laste ned emulator-verdenen her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3