Har økt antall spill på Nintendo Classic Mini til 60

Hackere har brutt opp Nintendos eget operativsystem.

7. januar 2017 19:40
Save states funker også
på selvinstallerte spill.

(PressFire.no): Oss vanlig dødelige har nesten ikke greid å få de slappe fingrene våre i en Nintendo Mini Classic enda, men av de heldige få som har, er det noen som har gått til verks på innmaten.

For i kjernen av den lille Nintendoen, som huser 30 klassiske NES-spill, er det en datamaskin som utklasser Wii i maskinkraft, og som folk allerede har fått til å kjøre Linux.

Det folk har prøvd på siden da, er å se om de kunne få den til å kjøre mer enn bare de innebygde spillene, via det innebygde operativsystemet. Nå har russiske og japanske hackere fått det til.

I videoen under ser dere hvordan den russiske teknotukleren Madmonkey får til å legge inn flere NES-spill på konsollen via USB-porten, mens den japanske fikleren Honeylabs har fått maskinen til å støtte SD-kortlesere, noe som igjen åpner opp for mye rart.

Det er dermed mulig å sprute inn resten av NES-biblioteket på maskinen, uten å gå via andre emulatorer og rote med kompabilitetsproblemer.

Du kan selv følge med på moroa via sub-redditen /r/nesclassicmods, hvor du også finner instruksjoner for å gjøre det selv (men det kan kanskje være lurt å vente til ting blir litt enklere).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3