- Har ingen planer om Virtual Console for Switch

8. mai 2018 13:15

(PressFire.no): Tross suksessen rundt Nintendo Switch er det mange spørsmål rundt satsingen som foreløpig er ubesvarte, og ett av dem er hva som skjer med tilnærmingen til Nintendos eldre titler.

På både Wii, Wii U og 3DS har klassikere fra Nintendos bibliotek fått et liv gjennom tjenesten Virtual Console, hvor det har vært mulig å kjøpe spillene og spille dem på moderne konsoller.

Mange har etterlyst systemet på Nintendo Switch, og aller helst muligheten til å overføre titlene man allerede har betalt for via Virtual Console på en av de andre konsollene.

Foreløpig har det vært tyst, men i dag kom det i det minste nyheter om det nye nettabonnementet til Nintendo, som også inkluderer oppgraderte versjoner av spill fra NES-konsollen.

Og nå bekrefter Nintendo at de foreløpig ikke har noen planer om å lansere en Virtual Console-løsning på Switch

- Foreløpig finnes det ingen planer om å lansere klassiske spill sammen under Virtual Console-navnet på samme måte som har blitt gjort for andre Nintendo-systemer, forteller en talsmann fra Nintendo til Kotaku.

Talsmannen påpeker at det nå finnes flere måter å oppleve klassikerne fra Nintendo – inkludert den nye Netflix-aktige løsningen for NES-spill og som utgivelser via eShop.

Det hører også med til historien at Nintendo har sluppet mini-versjoner av både NES og Super Nintendo, som begge inneholder en rekke klassikere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3