Har gitt ut remake av «Metroid II» til pc

Fanprosjektet imponerer - og er gratis å laste ned.

8. august 2016 10:33

(PressFire.no): Ah, husker du «Metroid»? Det var gode saker. Synd serien ser ut til å være jekket ned til spin-off-status igjen, i det som har blitt en tradisjon.

«Metroid»-spillene hopper over hver tredje hjemmekonsoll fra Nintendo, virker det som.

Heldigvis har vi flinke fans, og nå har et av de mest ambisiøse prosjektene kommet ut. Folket bak «AM2R» lovte å lage en oppusset av Game Boy-spillet «Metroid II: Return of Samus».

Samus fylte 30 år

Det er over fire år siden prosjektet først ble kjent, og en demo ble utgitt for å sanke tilbakemeldinger for en god stund siden.

Og hvilken bedre anledning var det å gi det ut nå? «Metroid»-serien fylte tredve år i helga!

Så nå er det altså dags for å banke de skumle grønne geléklumpene sønder og sammen igjen, og du kan gjøre det gratis på pcen din akkurat nå.

I originalen var det om å gjøre å ta knekken på samtlige Metroids på planeten SR388, men utviklerne av remaken har lagt til en hel del nytt – inkludert ny grafikk og et helt nytt soundtrack.

Manglet kart

«Metroid II» går litt for å være den kjipe raringen når det kommer til serien, kanskje spesielt siden den prøvde så mye nytt, og halvveis fikk det til på Game Boy.

Kanskje først og fremst fordi spillet føles litt treigt og uoversiktlig.

Her har derimot utviklerne klemt til med den samme farten som vi fant i GBA-spillet «Metroid Zero Mission», i tillegg til å legge til muligheten for å klatre, mer intuitive kontrollere og kanskje viktigst av alt: Et kart!

Det er basert på «Metroid II», men i den knappe halvtimen vi har spilt er det lagt til mye snacks for de av oss som spilte originalen. Bosskamper, overraskende plasseringer av Metroider og nye powerups er på lista, og det føles bra.

En litt mer utfylt historie er også på plass, der du får forklaringer på områdene du er i, og til og med cutscenes. Det er i det hele tatt et veldig godt stykke arbeid.

Så kan man kanskje kikke litt strengt bort på Nintendo og lure på hvorfor ikke de har gjort dette selv...

Du kan selv laste ned spillet her. Vi anbefaler å spille det med en håndkontroller.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3