Har funnet stor feil i «Pokémon Sword/Shield» som ødelegger spillet ditt

Ikke bruk spillets «Suprise Trade»-funksjon.

13. februar 2020 16:17

(PressFire.no): Om du spiller «Pokémon Sword» og/eller «Pokémon Shield» bør du være forsiktig med hvilke lommemonstre du godtar.

For nå har det blitt oppdaget et sikkerhetshull som blokkerer all onlinespilling og kræsjer spillet ditt dersom du mottar en korrupt Pokémon gjennom spillets «Surprise Trade»-funksjon.

Denne funksjonen lar spillere sende en eller flere pokémon ut til spillets servere, som så sender de til tilfeldige brukere – en videreføring av tidligere spills «Wonder Trade»-funksjon.

Du får beskjed om at du har mulighet til å motta en slik «surprise»-pokémon via spillets Y-Com-terminaler, men det er altså her ting kan gå skeis:

Spillere med onde hensikter (og som har hacket Switchen sin) har nemlig gått inn og endret enkelte pokémon med tilleggsdata og så sendt disse ut på «Surprise Trade»-nettet. Det gjør at spillet ditt kræsjer om du er så uheldig at du får denne og prøver å laste den ned.

Idet spillet prøver å laste ned den mottatte pokémonen får du opp feilmeldingen du ser over her, og spillet fryser.

Skulle dette skje deg vil save-filen din vil ikke ødelegges, og du vil kunne spille spillet som normalt etter en konsoll-restart.

Du får derimot ikke til å starte noen online-funksjoner, siden spillet vil forsøke å laste ned den korrupterte pokémonen når du kobler deg til nettet i spillet. Spillet vil alltid kræsje.

Det var Twitter-brukerne @architdate og @Sibuna_Switch som først oppdaget feilen, og de skal ha informert The Pokémon Company om problemet.

De anbefaler at ingen bruker «Surprise Trade»-funksjonen før en oppdatering til spillet som fikser feilen er gitt ut.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3