Har funnet et hemmelig innebygd spill på Switch

Det gamle «Golf», med bevegelsesstyring, ser ut til å være på alle maskiner.

18. september 2017 12:55

(PressFire.no): Vi skreiv tidligere om en skjult NES-emulator noen driftige kodesnokere har funnet bygd inn i Switch-programvaren.

Nå viser det seg at det ikke bare er en emulator, men også et helt spill bygd inn – det gamle «Golf» til samme konsoll. I tillegg henvises det til «Flog» i koden, navnet til emulatoren, som jo er «Golf» skrevet baklengs.

Bilder har nå blitt funnet, bakt inn i systemprogramvaren til Switch, som viser det gamle spillet med instruksjoner om hvordan det skal spilles med JoyCon-kontrollerne.

På disse virker det som om spillet er blitt bygd om noe til å støtte bevegelsesstyring via sensorene bygd inn i kontrollene.

Det går dypere, for i juli kunne GBATemp.org-forumebruker Setery fortelle at noe rart hadde skjedd. Han hadde nemlig gått fra maskina i en tid, og kom tilbake til at «Golf» kjørte, uten at han hadde gjort noe.

På forumet ble han bare ledd vekk som en tulling, men nå har pipa fått en annen låt. Ifølge de som har snoket i kildekoden til systemet finnes det sannsynligvis en hemmelig måte å starte emulatoren – og dermed spillet – på, som enda ikke er kjent.

Flere holder nå på å teste ut knappekombinasjoner i diverse menyer på konsollen, for å se om det kan være en trigger som starter det hele. Hypotesene blir på Twitter bare mer og mer spinnville, for eksempel at knappekombinasjonen er gjemt vekk i animasjonene på hovedmenyen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3