Har du venta på «EverQuest Next?»

Nå kan du stoppe, for det kommer ikke.

12. mars 2016 11:00

(PressFire.no): Det er tre år siden Sony Online Entertainment på relativt lavmælt vis kunngjorde «Everquest Next» - det neste kapittelet i serien som revolusjonerte onlinespilling.

Det nye spillet skulle i seg selv være nyskapende i at det skulle ha ødeleggbare miljøer, men også en kobling til brukerskapt innhold med deres «Minecraft»-inspirerte «Everquest Landmark».

Siden kunngjøringen har det imidlertid vært en berg-og-dalbane for spillstudioet – i 2015 valgte Sony og Sony Online Entertainment å skille lag med hverandre og studioet skiftet navn til Daybreak Games.

Studioet er også ansvarlig for «Planetside 2» og «H1Z1» og slapp i fjor sommer PlayStation 4-versjonen av «Planetside 2». I tillegg har de kunngjort hvordan «H1Z1» kommer til å bli delt inn i to spill.

Slutt for «Everquest Next»

Nå kommer det nyheter, men ikke nødvendigvis den mange hadde håpet på – «Everquest Next» kanselleres.

Det er sjefen selv, Russ Shanks» som skriver på spillets nettside at de etter «nøye vurdering har bestemt seg for å stoppe videre utvikling på «Everquest Next»».

Videre skriver han at de ville lage noe revolusjonerende, og at selv om de «oppnådde utrolige bragder» som ifølge Russ forbauset bransjefolk konkluderer de nå med at spillet bare ikke er moro.

- Til slutt måtte vi bare innse at «Everquest Next» ikke møtte forventningene vi, og alle dere, har til universet Norrath, skriver han videre.

Slipper «Landmark»

«Everquest Landmark» skal fremdeles lanseres og det jobbes videre med «H1z1: Just Survive». I tillegg skal studioet lansere «DC Universe» på Xbox One i tillegg til å lansere «H1Z1: King og the Kill» på pc, PlayStation 4 og Xbox One.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3