Har du plutselig begynt å få grafikktrøbbel i Windows 10?

Xbox-funksjon kan være årsaken.

14. oktober 2016 12:18

(PressFire.no): Da jeg i går startet «Dota 2» ble jeg møtt med en melding jeg ikke tidligere har blitt møtt med.

Ifølge «Dota 2» hadde jeg den såkalte Xbox Game DVR-funksjonen aktivert i Windows 10 – en tjeneste som kan lage videofiler av spillingen din.

Siden jeg aldri har brukt funksjonen, ble jeg noe forundret.

Beskjed fra «Dota 2».
Automatisk på etter oppdatering

Det viser seg imidlertid at Microsoft tok seg friheten med å skru den på, og det skjedde med den såkalte jubileumsoppdateringen i august.

Ifølge beskjeden i «Dota 2» kan funksjonen skape ytelsesproblemer for spillet, i tillegg til generelt å gjøre spillet ustabilt. Deretter spør beskjeden om jeg vil vite hvordan man kan skru av funksjonen.

Svarer du ja, får du en oppskrift for hvordan deaktiverer funksjonen.

Etter en runde på nettet viser det seg at mange har hatt problemer med funksjonen, og enkelte rapporterer om langt bedre ytelse etter å ha slått den av.

Natt og dag uten?

En Reddit-bruker hevder å ha gått fra 30 bilder i sekundet med et GTX 1080-kort, men ha oppnått 180 bilder i sekundet etter å ha skrudd av funksjonen. En annen skal ha gått fra mellom 20 til 30 bilder til mellom 40 og 50.

En ingeniør fra Microsoft tok selv til Reddit for en måned siden og fortalte at de undersøker problemer knyttet til funksjonen.

Hvis du har stabilitetsproblemer eller lavere ytelse enn du forventer, kan det være en idé å sjekke om funksjonen er aktivert. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3